Θέλεις να μάθεις τα 8 Πράγματα , που μπορεί να κατανοήσει για σένα το σκυλάκι σου;

Θέλεις να μάθεις τα 8 Πράγματα , που μπορεί να κατανοήσει για σένα το σκυλάκι σου;




Έχεις νιώσει ποτέ ότι ο σκύλος σου έχει έκτη αίσθηση; Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που είσαι λυπημένος, ο σκύλος σου το διαισθάνεται και είναι πάντα εκεί για σένα. Ότας επιστρέφεις από τη δουλειά, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του και η χαρά του είναι απερίγραπτη.

Και όμως, δε διαθέτουν έκτη αίσθηση! Απλά, έχουν ιδιαίτερα έντονη την αίσθηση της οσμής, ενώ μπορούν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου. Επιστημονικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, δείχνουν τα παρακάτω 10 πράγματα που μπορεί ο σκύλος σου να καταλάβει για σένα.
1. Καταλαβαίνει όταν οι προτεραιότητές σου αλλάζουν

Εάν ο σκύλος σου έχει συνηθίσει να περνάτε άπλετο χρόνο μαζί, να κάνετε συνέχεια πράγματα παρέα και αυτό ξαφνικά αλλάξει, ο σκύλος σου εννοείται πως θα το καταλάβει! Ένα νέο μωρό, ένας καινούριος σύντροφος, ένα χόμπι ή ακόμα και ένα νέο κατοικίδιο ζώο μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα ζήλιας και δυσαρέσκειας στο αγαπημένο σου κατοικίδιο.

Για να αποφευχθεί αυτό, καλό θα ήταν να αφιερώνεις τουλάχιστον 15 λεπτά τη μέρα οι δυο σας. Εφόσον ο σκύλος σου έχει μάθει να ζει με μια συγκεκριμένη ρουτίνα, προσπάθησε να μην τη διαταράσσεις. Αν παρατηρείς έντονα αισθήματα ζήλιας, ενθάρρυνε το κατοικίδιο σου να αλληλεπιδράει με το νέο μέλος της οικογένειας. Θυμήσου: το σημαντικότερο πράγμα για το σκύλο σου, είσαι εσύ!


2. Καταλαβαίνει όταν ασθάνεσαι φοβισμένος

Αν αισθανθείς φόβο, ο σκύλος σου θα το καταλάβει αμέσως. Μέσω της ευαίσθητης μύτης του μπορεί να ανιχνεύσει λεπτές μυρωδιές, όπως η αδρεναλίνη, που συνδέεται με το φόβο και τον κίνδυνο. Κάθε σκυλί ανταποκρίνεται διαφορετικά σε αυτή την κατάσταση.

Σε περίπτωση που έχεις Rottweiler ή Doberman, τότε ο τετράποδος φίλος σου θα μπει δράση, ώστε να σε προστατεύσει. Μικρότερα ή με νευρική προσωπικότητα σκυλιά, απλά θα σε ακολουθήσουν και θα αρχίσουν να αισθάνονται και αυτά φοβισμένα. Γι’ αυτό, αν θέλεις και οι δύο σας να παραμείνετε ήρεμοι, θα πρέπει εσύ να δώσεις το παράδειγμα.


3. Διαισθάνεται ότι είσαι άρρωστος πριν από εσένα

Εάν παρατηρήσεις ότι ξαφνικά ο σκύλος σου δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε μία συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σου, τότε ίσως καλό θα ήταν να κάνεις μία επίσκεψη στο γιατρό για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι εντάξει.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν ορισμένες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, μέσω της έντονης όσφρησης που διαθέτουν. Ορισμένα σκυλιά μπορούν ακόμη και να εκπαιδευτούν για να προειδοποιήσουν τους πάσχοντες από επιληψία όταν πρόκειται να συμβεί αντίστοιχη κρίση.


4. Καταλαβαίνει όταν μία γυναίκα είναι έγκυος

Φαίνεται ότι τα σκυλιά έχουν και αυτή τη δυνατότητα! Έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις όπου όταν μία γυναίκα βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα, η συμπεριφορά του σκύλου αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συγκεκρίμενα, γίνεται περισσότερο προστατευτικός, προσεκτικός και τρυφερός.

Τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν τις ορμονικές αλλαγές, όπως όταν μία γυναίκα βρίσκεται σε εμμηνόρροια. Συνεπώς, η ανίχνευση μίας εγκυμοσύνης δεν είναι κάτι τόσο απίθανο.


5. Μπορεί να καταλάβει ποιον συμπαθείς

Όταν κοιτάς κάποιον που αγαπάς, απελευθερώνεται στο σώμα σου ντοπαμίνη και σεροτονίνη, τα οποία δημιουργούν τα συναισθήματα χαράς και ευτυχίας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν συναντάς κάποιον που δεν συμπαθείς ιδιαίτερα. Απλά σε αυτήν την περίπτωση παράγονται από το σώμα σου χημικές ουσίες που συνδέονται με το μίσος, τη δυσαρέσκεια και το φόβο.


Το αγαπημένο σου κατοικίδιο μπορεί να ανιχνεύσει αυτές τις αλλαγές πάνω σου και πιθανότατα θα αρχίσει να αντιπαθεί το άτομο που προκάλεσε αυτή την αντίδρασή σου. Γι’ αυτό μην σου κάνει εντύπωση όταν ο σκύλος σου αρχίσει να γαυγίζει όταν σε πλησιάσει ένα άτομο που δε συμπαθείς ιδιαίτερα.
6. Καταλαβαίνει όταν συμπεριφέρεσαι άδικα απέναντί του

Έρευνα που έχει διεξαχθεί έχει δείξει ότι τα σκυλιά αντιλαμβάνονται όταν τους συμπεριφέρεσαι άδικα. Συγκεκριμένα, αν κάνει κάτι ο σκύλος σου για σένα και εσύ δε δώσεις ανταμοιβή, ενώ δώσεις σε κάποιο άλλο ζώο, εννοείται πως θα το καταλάβει και θα γίνει σκυθρωπός. Το είδος της ανταμοιβής που θα δώσεις στο κάθε ζώο δεν παίζει ρόλο, αλλά η κίνηση να το ανταμείψεις είναι αυτό που μετράει.

Το αίσθημα της δικαιοσύνης ενός σκύλου προέρχεται από τις απαρχές της ύπαρξης του ως είδος. Συμπεριφέρσου στο σκύλο σου, όπως θα ήθελες εσύ να σου συμπεριφέρονται!


7. Καταλαβαίνει όταν είσαι στενοχωρημένος

Όταν αισθάνεσαι λυπημένος, ο σκύλος σου θα το καταλάβει αμέσως και θα συμπεριφερθεί ανάλογα. Μπορεί να γίνει πιο συγκρατημένος από το συνηθισμένο, να χάσει το ενδιαφέρον του για τα παιχνίδια του και ακόμη και να αρνηθεί το φαγητό του.

Μπορεί να σε παρακολουθεί ήσυχα από μια γωνιά του δωματίου. Μετά από λίγο, μπορεί να έρθει και να ξαπλώνει στα πόδια σου ή να ξεκουράζει απαλά το κεφάλι του στην αγκαλιά σου. Πολλά σκυλιά θα προσπαθήσουν ακόμη και να γλείψουν τα δάκρυα σου καθώς πέφτουν. Το αφεντικό ενός σκύλου είναι το κέντρο ολόκληρου του κόσμου του, οπότε όταν αισθάνεται τα συναισθήματα θλίψης σου, επηρεάζεται και το ίδιο.

8. Καταλαβαίνει όταν είσαι εκνευρισμένος

Αν έχεις αρκετά χρόνια σκύλο, θα δεις ότι μπορεί να αντιληφθεί το θυμό σου χωρίς να πείς καμία λέξη για να δείξεις τον εκνευρισμό σου. Αρκεί μόνο μία αποδοκιμαστική ματιά και στάση σώματος, για να καταλάβει το κατοικίδιο σου ότι έχεις εκνευριστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκύλος σου μπορεί να αρχίσει να κλαίει, να τρέμει ή να είναι σκυφτός.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα σκυλιά εμφανίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορά όταν τα επιπλήττουν ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει τίποτα λάθος. Είναι φανερό ότι τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν το θυμό σου, χωρίς όμως να μπορούν πάντα να καταλάβουν την αιτία. Τα σκυλιά συχνά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν αν ο θυμός του ιδιοκτήτη του προερχέται από κάτι που έκαναν αυτά ή είναι αποτέλεσμα κάτι άλλου.



Πηγή: currentlytop.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια