Θα πίστευες ποτέ πως λεκάνη θα ελέγχει την υγεία κάνοντας αναλύσεις ούρων!

Θα πίστευες ποτέ πως λεκάνη θα ελέγχει την υγεία κάνοντας αναλύσεις ούρων!




Αναπτύσσεται έξυπνη λεκάνη τουαλέτας, που θα βοηθά στην παρακολούθηση της υγείας, αναλύοντας τα απόβλητα, ανέφεραν ερευνητές.


                                      Γράφει: Ψωμιάδου Εύη

‘’Έξυπνη λεκάνη’’  θα ελέγχει την υγεία κάνοντας αναλύσεις ούρων

Ο Seung-min Park, του Stanford University School of Medicine, δήλωσε οτι η λεκάνη θα είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία που θα εντοπίζει δείκτες υγείας στα κόπρανα και στα ούρα.

Τα στοιχεία θα μπορούσαν να προωθηθούν στον γιατρό που θα παρακολουθεί αλλαγές οι οποίες θα μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για νόσους όπως ο καρκίνος, η νεφρική ανεπάρκεια, ο διαβήτης ή το ευερέθιστο έντερο.

Τέτοια τεχνολογία θα φανεί χρήσιμη για γιατρούς και τους ασθενείς τους.

Ο Dr. Brian Rubin, δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως ποικιλία νουκλεικών οξέων και πρωτεϊνών εκκρίνονται στα ούρα και στα κόπρανα και δίνουν στοιχεία για το τι συμβαίνει στον οργανισμό. Αυτό θα μπορούσε να πάει στο επόμενο επίπεδο την ιατρική.

Ο έξυπνος σχεδιασμός χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες κίνησης και χημικά τεστ για να ελέγχει διάφορους δείκτες υγείας.

Περίπου 20 εθελοντές δοκίμασαν τη λεκάνη σε διάστημα  μηνών,  αναφέρει έρευνα στο περιοδικό Nature Biomedical Engineering.

Η ερευνητική ομάδα συνεργάζεται με εταιρεία που κατασκευάζει λεκάνες για να κυκλοφορήσουν το προϊόν στην αγορά εντός 1-2 ετών.

Επι του παρόντος εξετάζουν τη λεκάνη σε περισσοτέρους εθελοντές και βελτιστοποιούν τις τεχνολογίες με τις οποίες είναι εξοπλισμένη.

Ελπίζουν να εξατομικεύσουν τις εξετάσεις που κάνει η λεκάνη ώστε άνθρωποι με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος να έχουν ανάλυση εστιασμένη στη νόσο τους.


Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια