Απομακρύνονται τα κρουαζιερόπλοια με τους μολυσμένους επιβάτες από το λιμάνι του Σίδνεϊ .

Απομακρύνονται τα κρουαζιερόπλοια με τους μολυσμένους επιβάτες από το λιμάνι του Σίδνεϊ .





Ωστόσο το Ruby Princess παραμένει αγκυροβολημένο

Αν και τρια κρουαζιερόπλοια κατάφεραν να απολέυσουν από το λιμάνι του Σίδνεϊ το βράδυ του Σαββάτου, η κατάσταση με το Ruby Princess παραμένει στάσιμη.



Έπειτα από μια μεγάλη ολονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας, ακόμη τρία κρουαζιερόπλοια στα οποία επέβαιναν άτομα μολυσμένα από τον κορονοϊό κατάφεραν να σηκώσουν τις άγκυρές τους από τον λιμένα του Σίδνεϊ, με το Ruby Princess όμως, στο οποίο τα σημειωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 600 να παραμένει στάσιμο.

Συγκεκριμένα, το Celebrity Solstice, το Voyager of the Seas και το Ovation of the Seas έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, ακολουθώντας τα Spectrum of the Seas και Radiance of the Seas, τα οποία είχαν σηκώσει τις άγκυρές τους το ίδιο απόγευμα.

Η αστυνομία συνεργάστηκε με τα μέλη του πληρώματος προκειμένου να τους παρέχει όλο το υλικό που είχαν ανάγκη αλλά και να γίνει η ανταλλαγή των επιβατών μεταξύ των πλοίων, σε μια επιχείρηση που πήρε τον τίτλο “Νέμεσις”.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί εν καιρώ ειρήνης, αφού χρειάστηκαν πάνω από 30 ώρες προκειμένου να επιτραπεί ο απόπλους των πέντε κρουαζιεροπλοίων.

Πάντως το Ruby Princess παραμένει αγκυροβολημένο στις βόρειες ακτές του Σίδνεϊ, με 250 μέλη του πληρώματος να έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό και να αναμένουν τα αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται εκεί από τις 19 Μαρτίου, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί εφτά θάνατοι μεταξύ των επιβατών λόγω του ιού.

Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών υπηρεσιών πήραν θέση υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης Berejiklian να επιτρέψει στο Ruby Princess να αγκυροβολήσει στο συγκεκριμένο σημείο παρά τον αυξημένο αριθμό μολυσμένων επιβατών, τονίζοντας πως ήταν σωστό με βάση τα τότε δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Carnival Australia, εταιρείας στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, δήλωσε το Σάββατο πως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το θέμα:

“Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του προσωπικού συνεχίζει να βελτιώνεται χάρη στη σωστή διαχείριση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τα τρία καράβια που απέπλευσαν το βράδυ του Σαββάτου, επέστρεψαν στις χώρες από όπου προέρχονται έπειτα από καραντίνα 14 ημερών στον λιμένα του Σίδνεϊ.

Συγκεκριμένα, το Celebrity Solstice και το Ovation of the Seas γύρισαν στην Σιγκαπούρη, ενώ το Voyager of the Seas επιστρέφει στο Μπαλί.
Πηγή: neoskosmos.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια