30 λεπτά=ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ=
MΕΡΙΔΕΣ=8
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ=
Η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί με τα φρούτα, τα ανάλαφρα επιδόρπια είναι η καλύτερη ιδέα. Μια μους από λεμόνι είναι ότι καλύτερο και μπορείς να τη σερβίρεις μετά το γεύμα ή νωρίς το απόγευμα με τον καφέ.
Συστατικά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 αβγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
χυμός και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
4 μικρές ζελατίνες
400ml κρέμα γάλακτος για γλυκά με χαμηλά λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό για 15 περίπου λεπτά
Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνει του κρόκους από τα αυγά και τη ζάχαρη και τοποθετείς το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει
Χτυπάς πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, λευκό μείγμα και να φουσκώσει
Στύβεις τις ζελατίνες πολύ καλά και τις ρίχνεις μέσα στο μίγμα με τους κρόκους
Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και προσθέτεις το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα ανακατεύοντας συνέχεια
Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει, βάζεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς μέχρι να γίνει σαν σαντιγί
Σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνεις στο μίγμα
Ανακατεύεις πολύ καλά και μοιράζεις τη μους σε μικρά γυάλινα ποτήρια
Τα βάζεις στο ψυγείο και τα αφήνεις για 5-6 ώρες
Μπορείς να στολίσεις με λεπτές φέτες λεμονιού.
Πηγή: tlife.gr
0 Σχόλια