Λονδίνο: Εμβολιάζουν εκτάκτως ένα εκατομμύριο παιδιά επειδή βρέθηκε «πολιομυελίτιδα στα λύματα»

Λονδίνο: Εμβολιάζουν εκτάκτως ένα εκατομμύριο παιδιά επειδή βρέθηκε «πολιομυελίτιδα στα λύματα»

 

Η Βρετανία ξεκινά εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για παιδιά στο Λονδίνο κάτω των 10 ετών, αφού επιβεβαίωσε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της υγείας έχει ταυτοποιήσει 116 ιούς πολιομυελίτιδας από 19 δείγματα λυμάτων φέτος στο Λονδίνο, αφού πρώτα εξέδωσε προειδοποίηση για τον εντοπισμό του ιού του Ιούνιο.

Ενώ τα περισσότερα από τα δείγματα περιείχαν ιό παρόμοιο με το εμβόλιο, ορισμένα μεταλλικά έδειξαν «επαρκείς για να ταξινομηθούν ως ιός πολιομυελίτιδας που προέρχεται από ταεμβόλια». Η UKHSA είπε ότι αυτό είναι πολύ   ανησυχητικό, καθώς αυτός ο ιός συμπεριφέρεται παρόμοια με την «άγρια ​​πολιομυελίτιδα και μπορεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να εμποδίσει σε περιπτώσεις παράλυσης σε μη εμβολιασμένα άτομα».

«Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις πολιομυελίτιδας και για την πλειονότητα του πληθυσμού, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Όμως γνωρίζουμε ότι οι περιοχές στο Λονδίνο όπου μεταδίδεται ο ιός της πολιομυελίτιδας έχουν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού», δήλωσε η Δρ. Βανέσα Σάλιμπα, σύμβουλος επιδημιολόγος στην UKHSA.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι μια στοχευμένη αναμνηστική δόση εμβολίου αδρανοποιημένης πολιομυελίτιδας θα πρέπει να προσφερθεί σε όλα τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 9 ετών σε όλους τους δήμους του Λονδίνου.

«Αυτό θα διασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από την παράλυση και θα βοηθήσει στη μείωση της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού», ανέφερε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) σε δήλωση που εξέδωσε.

Τα ποσοστά ανοσοποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου είναι ποικίλα, αλλά είναι κατά μέσο όρο κάτω από το ποσοστό κάλυψης 95% που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός προκειμένου να παραμείνει υπό έλεγχο η πολιομυελίτιδα.

Η πολιομυελίτιδα προκαλείται από έναν εντεροϊό που ονομάζεται ιός πολιομυελίτιδας. Έπαθε μια από τις πιο τρομακτικές ασθένειες στον κόσμο μέχρι που ο Δρ Τζόνας Σαλκ εφήρε το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας και δοκίμασε την ασφάλεια του το 1954.

Μέχρι το 1988, τα αναφερόμενα κρούσματα πολιομυελίτιδας παγκοσμίως έφτασαν στο ανώτατο όριο των 350.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Περίπου 1 στους 4 μολυσμένους ανθρώπους έχει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πονόλαιμο, πυρετό, κόπωση, ναυτία, πονοκέφαλο και πόνο στομάχι. Έως και 1 στους 200 θα αναπτύξει σοβαρά συμπτώματα που περιλαμβάνουν μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στα πόδια, πιο μόλυνση του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού και παράλυση, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την πολιομυελίτιδα. Η θεραπεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για χαλάρωση των μυών και θερμότητα και φυσικοθεραπεία για την ένωση των μυών. Ωστόσο, η οικονομική παράλυση που προκαλείται από πολιομυελίτιδα είναι μόνιμη.

Το τελευταίο κρούσμα πολιομυελίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 1984, σύμφωνα με τη δήλωση του UKHSA.

«Πριν από δεκαετίες, πριν εισαγάγουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, περίπου 8.000 άνθρωποι θα ανέπτυσσαν παράλυση κάθε χρόνο», πρόσθεσε η Σαλίμπα.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  primenews.press

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια