ΜΙΑ ΩΦEΛΙΜΗ -ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡIΑ !

ΜΙΑ ΩΦEΛΙΜΗ -ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡIΑ !

                          



Ένας πλούσιος άντρας μπήκε σε ένα μπαρ στο Μαϊάμι. Μόλις μπήκε, παρατήρησε μια Αφρικανή (μελαμψή) γυναίκα να κάθεται σε μια γωνία.

Πήγε στον πάγκο, πήρε το πορτοφόλι του και φώναξε: “Μπάρμαν! Θα πληρώσω για όλους σε αυτό το μπαρ να πίνουν εκτός από εκείνη τη μελαμψή γυναίκα εκεί πέρα.”

Ο μπάρμαν πήρε τα λεφτά και άρχισε να σερβίρει δωρεάν ποτά σε όλους στο μπαρ εκτός από την Αφρικανή. Αντί να απομακρυνθεί, η μελαμψή απλά κοίταξε τον τύπο και φώναξε, “Ευχαριστώ!”

Αυτό εξόργισε τον πλούσιο άνθρωπο. Έτσι, για άλλη μια φορά, πήρε το πορτοφόλι του και φώναξε: “Σερβιτόρε! Αυτή τη φορά προσφέρω μπουκάλια κρασί και φαγητό για όλους σε αυτό το μπαρ εκτός από την Αφρικανή στη γωνία!”

Ο σερβιτόρος πήρε για άλλη μια φορά τα λεφτά του ανθρώπου και άρχισε να σερβίρει δωρεάν φαγητό και κρασί σε όλους στο μπαρ εκτός από την Αφρικανή.

Όταν ο σερβιτόρος μόλις είχε σερβίρει το φαγητό και τα ποτά, η Αφρικανή απλά χαμογέλασε στον άντρα και είπε, “Ευχαριστώ!”

Λοιπόν ο άντρας σκύβει στον πάγκο και ρωτάει τον μπάρμαν: “Τι συμβαίνει με αυτή τη μελαμψή γυναίκα; Αγόρασα φαγητό και ποτά για όλους σε αυτό το μπαρ εκτός από εκείνη και αντί να εκνευριστεί και να φύγει κάθεται εκεί, μου χαμογελάει και φωνάζει, “ευχαριστώ!” είναι τρελή;”

Ο μπάρμαν χαμογέλασε στον πλούσιο άντρα και είπε: “Όχι, δεν είναι τρελή. Της ανήκει αυτό το μπαρ.”

Μερικές φορές ο εχθρός εν αγνοία του, λειτουργεί υπέρ μας.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: romioitispolis.gr &yiorgosthalassis.blogspot.com

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια