«Μπορούμε να πλήξουμε εχθρικές χώρες σαν την Ελλαδα» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

«Μπορούμε να πλήξουμε εχθρικές χώρες σαν την Ελλαδα» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

  


Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τώρα που έχουμε τον Tayfun είναι ώρα να αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα»

«Μπορούμε να πλήξουμε εχθρικές χώρες σαν την Ελλαδα»

Μιλώντας στο δίκτυο A Haber ένας εκ των συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, ο Αμπντουλλάχ Αγάρ, δήλωσε αισιόδοξος πως μετά την απόκτηση εγχώριων βαλλιστικών πυραύλων που μπορούν να πλήξουν χώρες που «παρενοχλούν ή δείχνουν εχθρική συμπεριφορά» προς την Τουρκία, τώρα είναι ανοιχτός ο δρόμος για την απόκτηση… πυρηνικών όπλων!

«Mε τον συγκεκριμένο πύραυλο (Tayfun) όπως φαίνεται στον χάρτη, η Τουρκία θα αποκτήσει μια μεγάλη δύναμη αποτροπής εναντίον χωρών που την παρενοχλούν ή δείχνουν εχθρική συμπεριφορά» λέει αρχικά ο Αγάρ, συνεχίζοντας: «ο Tayfun θα τους κάνει να πληρώσουν βαρύ τίμημα, όσους δείχνουν επιθετική συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας όπλο αποτροπής, που αυξάνει την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας».

 Ο αναλυτής, τονίζει πως πρόκειται για την πρώτη δοκιμή της Τουρκίας, που ίσως καταφέρει στο μέλλον να αποκτήσει και πυρηνικές κεφαλές, που λίγες χώρες σήμερα διαθέτουν παγκοσμίως.

«Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή. Ίσως, αργότερα η Τουρκία καταφέρει να ξεκινήσει παραγωγή πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας και ελπίζω να αποκτήσουμε ικανότητες και με πυρηνικές κεφαλές. Έτσι η Τουρκία θα αποκτήσει ικανότητες πυρηνικής αποτροπής που διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο» δήλωσε ο Αγάρ, μπροστά σε έναν χάρτη που δείχνει την εμβέλεια του Tayfun, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία δεν είναι μία… θεωρητική απειλή.

Η Άκγκυρα όντως θέλει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο για να μπορεί να μετατραπεί σε… υπερδύναμη

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια