ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

 


(Ο Ιησούς είπε:)

 Εάν δεν επιστρέψητε και γείνητε ως τα παιδία, δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών. Μετανοήσατε λοιπόν και επιστρέψατε, διά να εξαλειφθώσιν αι αμαρτίαι σας.

Ματθαίος 18: 3 Πράξεις 3: 1

Μετανοείστε και επιστρέψτε στο Θεό

     Η κάθε ιστορία μετάνοιας και επιστροφής στο Θεό είναι μοναδική και καταπληκτική. Ας δούμε σήμερα αυτή του Παύλου, όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή. Πριν γίνει απόστολος στον οποίο ο Θεός εμπιστεύθηκε αποφασιστικές αποκαλύψεις, καταδίωκε τους Χριστιανούς που αποτελούσαν την Εκκλησία του Χριστού που μόλις είχε γεννηθεί. Ο Κύριος όμως τον οδήγησε να κάνει μια απότομη στροφή όταν αποκαλύφθηκε σ’ αυτόν. Από τότε, εργάστηκε σ’ όλη του τη ζωή για το καλό αυτής της Εκκλησίας που προηγουμένως ήθελε με όλη του τη δύναμη να καταστρέψει.

     Αναγέννηση είναι να κοιτάξουμε κατάματα το Θεό και ν’ αναγνωρίσουμε ότι Του έχουμε γυρίσει την πλάτη μας, και ότι δεν υπάρχει τίποτα το ελαφρυντικό στη ζωή μας. Να κάνουμε μια απότομη μεταβολή, και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, αλλά σε μια άλλη κατεύθυνση, να κάνουμε «μια στροφή 180 μοιρών» (Α΄ Θεσσαλονικείς 1: 9). Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί, αλλά η αναγέννηση γίνεται σ’ εκείνον που έρχεται στο φως του Άγιου Θεού, αναγνωρίζοντας την κατάστασή του μπροστά στο Θεό, και την τιμωρία που αξίζει. Το ευαγγέλιο μας μιλάει για έναν άνθρωπο που, συναισθανόμενος την απομάκρυνσή του απ’ το Θεό, φώναζε απλά: «Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ» (Λουκάς 18: 13).

     Η αναγέννηση μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τη συγχώρηση του Θεού και να λάβουμε την καινούργια ζωή που ο Χριστός δίνει σε κάθε έναν που μετανοεί. Επειδή «πρέπει να γεννηθείτε άνωθεν», είπε ο Ιησούς (Ιωάννης 3: 7). Πρέπει να πιστέψουμε «ότι τον Υιόν αυτού τον μονογενή απέστειλεν ο Θεός εις τον κόσμον, διά να ζήσωμεν δι' αυτού» (Α΄ Ιωάννου 4: 9) και ότι «ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας... και αναστήθηκε» (Α΄ Κορινθίους 15: 3). Ο Θεός δεν αναγκάζει κανέναν, αλλά επειδή αγαπάει τους ανθρώπους, η επιθυμία Του είναι όλοι ν’ αλλάξουν κατεύθυνση, ν’ αναγεννηθούν και να εισέλθουν στη βασιλεία του Θεού.


Αν θέλεις καθημερινά , να διαβάζεις κάτι αντίστοιχο πήγαινε στο: gbv-online.org

Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια