Πώς ο -ολιγόωρος- εκβιασμός Πολάκη οδήγησε τον Τσίπρα να του δείξει την πόρτα της εξόδου- Όλο το παρασκήνιο!

Πώς ο -ολιγόωρος- εκβιασμός Πολάκη οδήγησε τον Τσίπρα να του δείξει την πόρτα της εξόδου- Όλο το παρασκήνιο!

 

Από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν "σχόλασε" μεν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αλλά λευκός καπνός δεν είχε βγει ακόμη για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε αίσθηση περί "αρρυθμιών" για τις υποψηφιότητες. Κλήθηκαν να επιλύσουν το ζήτημα οι Νίκος Φίλης, Χρηστος Σπίρτζης, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης. Οι δυο πρώτοι ως εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Τάσεων του κόμματος ( Ομπρέλα και πλειοψηφία, αντίστοιχα) και οι γραμματείς, ως εκ θέσεώς τους.

Ο έλεγχος στα Χανιά

Οι πληροφορίες έως και εκείνη την ώρα, μόνον εμπρηστικές δεν ήταν. Γινόταν λόγος για κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις υποψηφιοτήτων που υπήρχαν διαφωνίες και εξουσιοδοτήθηκε η επιτροπή να τις διαχειριστεί. Δεν διαφαινόταν κανένα δράμα στον ορίζοντα.

Το 75% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε χθες  το μεσημέρι, μετά παιάνων για αμφίπλευρη διεύρυνση και ανανέωση, στο κλίμα της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του Σαββάτου. Μέχρι τη στιγμή που ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε με μια ανάρτησή του να βάλει φωτιά στα συριζαικά τόπια, εκβιάζοντας ανοιχτά την ηγεσία του κόμματος προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, ο φίλος του Μιχάλης Χαιρετάκης.

Η εν λόγω υποψηφιότητα σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, αποσκοπούσε από πλευράς Πολάκη στο "ψαλίδισμα" ψήφων από τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος παρά τις φήμες του προηγούμενου διαστήματος πως πιθανότατα σε αυτές τις εκλογές δεν θα κατέβαινε στα Χανιά αλλά σε άλλη περιοχή ακόμη και εκτός Κρήτης, κρίθηκε σκόπιμο από την ηγεσία, να δώσει τη μάχη στα Χανιά. Και γιατί θα προσέλκυε κεντρώες, μετριοπαθείς ψήφους που ευνοήτως, στερεί ο νυν βουλευτής Χανίων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντολογίς, το πρόβλημα του Παύλου Πολάκη φέρεται να ήταν ότι χωρίς την υποψηφιότητα του φίλου του Μ. Χαιρετάκη, δεν μπορούσε να "κοντύνει" τον πρώην υπουργό και να ελέγξει τα Χανιά. 

"Καλό δρόμο"

Μόνον που με την επιλογή του να συνδέσει την δική του υποψηφιότητα με αυτή του κ. Χαιρετάκη, απειλώντας με αποχώρηση και εκβιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, κατόρθωσε ( sic) και να εξοργίσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που του απάντησε: όποιον διαφωνεί, δικαιούται και να μην είναι υποψήφιος, ήτοι: καλό δρόμο και να "κάψει" οριστικώς την υποψηφιότητα του πολιτικού του φίλου.

Το αντάρτικο του αψύ βουλευτή βέβαια, διήρκεσε περί τις μια- δυο ώρες. Τόσες χρειάστηκαν για να μεταβολίσει την απάντηση- αντίδραση του Α. Τσίπρα και να επανέλθει με νέα ανάρτηση - ενδεικτική πως μήνυμα ελήφθη με την οποία grosso modo , έστειλε σήμα , "μια κουβέντα είπαμε, θα τα λύσει η πολιτική γραμματεία αυτά, το θέμα τώρα είναι να πέσει ο Μητσοτάκης".

Στο μεσοδιάστημα, οι πληροφορίες επέμεναν πως γίνεται προσπάθεια να "πέσουν οι τόνοι". Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε τη διαρροή -απάντηση στον Παύλο Πολάκη μαζί με μια φωτογραφία από χειμερινή του βουτιά, για να επισφραγιστεί μάλλον και οπτικώς, το μήνυμα στον βουλευτή του: Δεν εκβιάζομαι. Μετά την αναδίπλωση του Παυλου Πολάκη, η Κουμουνδούρου ικανοποιημένη , είπε πως το "θέμα θεωρείται λήξαν".

Ίδιες πηγές "διεύρυναν" τους αποδέκτες του μηνύματος Τσίπρα: Όχι μόνον ο Πολάκης αλλά ουδείς δικαιούται να θέτει όρους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια".

Συμπερασματικώς: Η δίωρη ανταρσία του Παύλου Πολάκη, καπέλωσε επικοινωνιακά τις ανακοινώσεις ( και τις  υποψηφιότητες) για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος υπέστη διπλή ήττα: Και ο αρχηγός του εξέπεμψε το μήνυμα πως μόνον αναντικατάστατος δεν είναι και ενδυνάμωσε τον πολιτικό του αντίπαλο, Γιώργο Σταθάκη, ενταφιάζοντας την υποψηφιότητα Χαιρετάκη.

Είναι προφανές ότι μετά τον εκβιασμό Πολάκη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον Μ. Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο.

Τελευταίο αλλά ουχί έσχατο: Ήταν ...υποδειγματική η εγκράτεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία παραδοσιακά ( φύσει- θέσει) είναι απέναντι στον Παύλο Πολάκη αλλά απείχαν από σχολιασμούς και υποδαύλιση περαιτέρω κόντρας. Το μήνυμα Τσίπρα εκεί τουλάχιστον , εδώ και καιρό δεν έμεινε ανεπίδοτο

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:(capital.gr)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια