Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ,ζήτησε από το δικαστήριο να πάρει θέση για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές!

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ,ζήτησε από το δικαστήριο να πάρει θέση για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές!

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε από το Εφετείο Κακουργημάτων να πάρει θέση για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές. Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα ως απαράδεκτο, καθώς «δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου».

Αίτημα προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητώντας να του απαντήσει το Δικαστήριο για το εάν ισχύει το τεκμήριο αθωότητας του με αφορμή την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου που απέκλεισε το κόμμα του από τις εκλογές.

«Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρω τους συνηγόρους μου…Αποδέχεστε αυτό που λέει το Ανώτατο Δικαστήριο ότι εγώ δεν έχω το τεκμήριο αθωότητος; Ισχύει ότι εκτίω ποινή για παράνομη οπλοκατοχή; Ισχύει ότι έχω καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα κατά πολιτεύματος;… Στην απόφαση του το Α1 Τμήμα αναφέρει πως "η επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας αποτελεί Δούρειο Ίππο για την κατάλυση της Δημοκρατίας". Για την κατάλυση της Νέας Δημοκρατίας θα πω εγώ».

Σύμφωνα με τον πρωτοδίκως καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στο δικαστήριο θα έπρεπε να δικάζονται στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του με τον Ηλία Κασιδιάρη να απαντά: «Άρα δεν έχω τεκμήριο αθωότητας! Αυτό λέτε όταν λέει εισαγγελέας θα το δούμε στην απόφαση. Αυτά γίνονται σε καθεστώτα Ουγκάντας!»

Στην τοποθέτησή του ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Κώστας Παπαδάκης ανέφερε πως το αίτημα Κασιδιάρη είναι «πολιτικό και εκλογικό που απευθύνεται στο ακροατήριο του καθώς η συνεδρίαση είναι η προτελευταία πριν τις εκλογές". Είπε επίσης πως "Εμείς τασσόμαστε υπέρ του τεκμηρίου αθωότητας και κατά να υπάρχει κάποια σκιά. Το αίτημα είναι Μη νόμιμο. Ο Άρειος Πάγος λειτουργεί ως διοικητικό και όχι δικαιοδοτικό όργανο . Δεν διασταυρώνεται το πεδίο της δικαιοδοτικης λειτουργίας του δικαστηρίου σας με τη διοικητική του Αρείου Πάγου».

Από την πλευρά του ο επίσης συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Θανάσης Καμπαγιαννης μίλησε για προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου προκειμένου να ανοίξουν παράθυρο για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς.

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη απορρίφθηκε ομόφωνα ως απαράδεκτο, καθώς «δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου. Πάγια αρχή του δικαίου αποτελεί το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης».

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: reader.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια