Μεγάλη δυναμική παρουσιάζουν οι «Σπαρτιάτες» σε μία ακόμα δημοσκόπηση !!!–Η ΝΔ φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχο της άνετης αυτοδυναμίας…

Μεγάλη δυναμική παρουσιάζουν οι «Σπαρτιάτες» σε μία ακόμα δημοσκόπηση !!!–Η ΝΔ φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχο της άνετης αυτοδυναμίας…

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν ικανά να αποκομίσουν κάποια εκλογικά οφέλη - «Σταθερή» η «Ελληνική Λύση»

Μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή την φορά από την Opinion Poll,  επιβεβαιώνει ότι εννέα ημέρες πριν τις εκλογές στις 25 Ιουνίου το κόμμα «Σπαρτιάτες» παρουσιάζει δυναμική η οποία εάν συνεχιστεί θα μπορούσε έστω και οριακά να το τοποθετήσει μέσα στην επόμενη Βουλή.

Στην νέα αυτή δημοσκόπηση, παρουσιάζεται και μία δυναμική της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση των ποσοστών της που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το 41.4%.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας, άνοιξε χθες μια σειρά έκτακτων, λόγω εκλογών, εκπομπών Black Monday στην τηλεόραση του PRONEWS.

Το κόμμα που απέσπασε την στήριξη του Εθνικού Κόμματος Έλληνες και του Ηλία Κασιδιάρη οι οποίοι αποκλείστηκαν και από τη νέα εκλογική μάχη, «συστήνεται» στους Έλληνες ψηφοφόρους μέσα από την συχνότητα PRONEWS και παρουσιάζει το προεκλογικό πρόγραμμά του του σε οικονομία, δικαιοσύνη, ασφάλεια, άμυνα, αντιμετώπιση παράνομης μετανάστευσης κλπ.

Ένα ποσοστό της τάξης του 41.4%, προσφέρει στην Ν.Δ. μία άνετη αυτοδυναμία ακόμα και στην περίπτωση που η Βουλή θα είναι επτακομματική. Το θα γίνει όμως αν είναι οκτακομματική;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο κόμμα και διασφαλίζει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να παρουσιάσει μείωση των ποσοστών του, είτε μια μικρή άνοδο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να αυξήσει αξιόλογα τα ποσοστά του και ίσως να έχει και μείωση.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,7%, ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ 6,8%, Ελληνική Λύση 3,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, Νίκη 3% και ΜεΡΑ25 2,5%. Στην έρευνα, επαναλαμβάνουμε, για πρώτη φορά εμφανίζεται και το κόμμα Σπαρτιάτες (1,3%).

Στην εκτίμηση ψήφου, φαίνεται ότι η Ν.Δ κρατάει και αυξάνει τις δυνάμεις της ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Έτσι συγκεντρώνει το 41.4% (είχε 40,7% στις εκλογές της 21ης Μαΐου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει δημοσκοπική επίδοση 20.2% (20,07%). Επομένως η μεταξύ τους διαφορά πάει στο 21.2%.

  

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

 

ΠΑΣΟΚ 11% (11,45%), ΚΚΕ 7.5% (7,2%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.1% (4,45%) και ακολουθούν ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ που με αντίστοιχα ποσοστά 3.9% και 3.3% μπαίνουν σε αυτή την φάση την Βουλή.

Πάμε λοιπόν για επτακομματική Βουλή, αφού το ΜέΡΑ25 με επίδοση 2.8% φαίνεται να μην εξασφαλίζει την είσοδό του στην Βουλή.

Οι «Σπαρτιάτες» με 1.5%, δείχνουν σε μία ακόμα δημοσκόπηση, μία εβδομάδα μετά την επίσημη δήλωση στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα, να μπαίνουν γερά στις μετρήσεις, με ανοδική τάση.

Έτσι φαίνεται ότι το χαμηλότερο ποσοστό που “χτυπάει” η Νέα Δημοκρατία είναι το 38,6% και το μεγαλύτερο το 44,2% με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 41,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει και στο 18%, αλλά μπορεί να φθάσει και στο 22,4%, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 20,2%, περίπου στα ίδια με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η δημοσκοπική επίδοση του ΠΑΣΟΚ είναι λίγο χαμηλότερη από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, στο 11% από το 11,45% της πρώτης κάλπης, αλλά μπορεί να βρεθεί και λίγο παραπάνω, στο 12,8%, ή και ακόμα χαμηλότερα, στο 9,2%.

Με βάση τη μέση τιμή για τις εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει άνετη αυτοδυναμία στη Βουλή με 163 έδρες. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 55 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει 30 έδρες, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 20 βουλευτές, η Ελληνική Λύση με 12 εκπροσώπους, η Πλεύση Ελευθερίας με 11 (πιστούς στη Ζωή Κωνσταντοπούλου…) βουλευτές και η Νίκη με 9.

Το 92.4% των ερωτηθέντων συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές και το 93.7% δηλώνει ότι θα συμμετέχει ή μάλλον θα συμμετέχει. Δεν εμφανίζεται δηλαδή κάποιο στοιχείο που να αναδεικνύει μια διάθεση τουλάχιστον αύξησης της αποχής.

Αυτό είναι ένα στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται ότι το κερδίζει, καθώς στην Πειραιώς ήθελα από την αρχή να μην υπάρξει αύξηση της αποχής ώστε όσοι την ψήφισαν στις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου να την ψηφίσουν και πάλι.

Αυτοί που είναι απόλυτα αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις κάλπες είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Λίγο χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα χαμηλότερα στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς και λόγω απογοητεύσεις καθώς είναι δεδομένο και σίγουρο ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές με πολύ μεγάλη άνεση.

Το 83.7% δηλώνει πολύ και αρκετά βέβαιο για την επιλογή της ψήφου του στις πρώτες εκλογές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό βεβαιότητας εμφανίζεται στην Ν.Δ με 94% και ακολουθούν «Ελληνική Λύση» με 92.1%, ΚΚΕ με 90.3%, ΣΥΡΙΖΑ με 90.7% και ΠΑΣΟΚ με 85.9%, που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό.

Από αυτές τις μετρήσεις είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία όντως μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της και μπορούν επίσης στην «Ελληνική Λύση» να είναι αισιόδοξοι πως θα μπορέσουν να κρατήσουν και αυτή τους ψηφοφόρους των πρώτων εκλογών και να εισέλθουν τελικά στην Βουλή.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια