ΠΑΣΟΚ: Φωνές για πρόσωπο κοινής αποδοχής «σε συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ» απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη

ΠΑΣΟΚ: Φωνές για πρόσωπο κοινής αποδοχής «σε συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ» απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη

 

© Παρέχεται από: Protothema.gr

Σε “πράσινους” επικεφαλής συνδυασμών για την κάθοδο στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους προσανατολίζεται η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προτείνουν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για κάποιες από τις κεντρικές μάχες.

Η οδηγία που έχει λάβει για παράδειγμα ο Κώστας Σκανδαλίδης (επικεφαλής της Επιτροπής αυτοδιοικητικών εκλογών) από το Νίκο Ανδρουλάκη είναι η αναζήτηση και η βολιδοσκόπηση στελεχών από το ΠΑΣΟΚ. Άλλα στελέχη όμως, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, εισηγούνται την αξιοποίηση προσώπων με ευρύτερη απήχηση στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Το Πολιτικό Συμβούλιο, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος, δεν έχει ακόμη συνεδριάσει- γεγονός που, όπως αποδεικνύεται, θολώνει το “μήνυμα” που θέλει να εκπέμψει η Χαριλάου Τρικούπη εν’ όψει της νέας προεκλογικής περιόδου.

“Πρέπει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να αναζητήσει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις ώστε να υπάρξει μάχη ανατροπής. Θα έλεγα μάλιστα ένα πρόσωπο από το ευρύτερο προοδευτικό Κέντρο ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποστήριξης και από τους απογοητευμένους φίλους της ΝΔ οι οποίοι βλέπουν τα χάλια της πόλης”, τονίζει σήμερα με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Αριστεράς και μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης ο οποίος ασκώντας σκληρή κριτική στον νυν Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για το έργο του στο Δήμο της Αθήνας επιχειρεί να περιγράψει το προφίλ του πιθανού του αντιπάλου από τον χώρο της Kεντροαριστεράς. Μάλιστα ο κ. Μαργαρίτης εξηγεί ότι η πρότασή του για αλλαγή ηγεσίας στο Δήμο της Αθήνας στις επικείμενες εκλογές συνδέεται αναμφισβήτητα με ένα προαπαιτούμενο: “Να μην κυριαρχήσουν οι κομματικοί ανταγωνισμοί στον χώρο της αντιπολίτευσης, να αναζητηθούν πρόσωπα ικανά να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Η Αθήνα δεν μπορεί να παραμείνει πεδίο προχειρότητας και μιζέριας”.

Το σίγουρο είναι ότι η Επιτροπή υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη- αν δεν αλλάξει κάτι- θα συνεχίσει να κινείται στη “γραμμή” αξιοποίησης “πράσινων” στελεχών στις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους. Στόχος της ηγεσίας είναι το μπρα ντε φερ με τη ΝΔ αλλά και με την Κουμουνδούρου, προτεραιότητα της οποίας αυτή την στιγμή είναι η εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ ξεκινά για την αυτοδιοικητική μάχη από θέση ισχύος- ειδικά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαθέτει έμπειρα στελέχη και ισχυρές βάσεις στην αυτοδιοίκηση, ενώ όπως επιμένει άνθρωπος της Επιτροπής ψηφοδελτίων, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να “κατεβάσει” τα δυνατά του “χαρτιά” ακόμη και εκεί που οι μάχες θεωρούνται χαμένες. Αυτή η άποψη συνδυάζεται ενδεχομένως και από τις εισηγήσεις για την κάθοδο πρωτοκλασάτων στελεχών και νεοεκλεγμένων βουλευτών στην Αθήνα και στην Αττική, όπου ακούστηκαν τα ονόματα του Δημήτρη Μάντζου και του Παύλου Χρηστίδη και της Ρωξάνης Μπέη.

Στην Περιφέρεια Αττικής είναι βέβαια υποψήφιος ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος το 2019 είχε λάβει το 17,40% των ψήφων- και στην πρόσφατη εκδήλωσή του συμμετείχαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στην Αθήνα πάλι, η αποχώρηση του Παύλου Γερουλάνου για τη βουλή αφήνει μια ισχυρή βάση εκκίνησης για τη μάχη στο Δήμο, όπου το 2019 είχε εκλεγεί πρώτη δημοτική σύμβουλος με την “πράσινη” παράταξη η Ρωξάνη Μπέη.

Το γενικότερο “στοίχημα” του ΠΑΣΟΚ αφορά στην επανεκλογή των “δικών” του σε αρκετούς Δήμους της Αττικής και σε διάφορα αστικά κέντρα ανά την Ελλάδα- καθώς και στην στήριξη επικεφαλής συνδυασμών στις Περιφέρειες που μπορούν να πετύχουν ισχυρά διψήφια ποσοστά ή και “ανατροπές” σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στα Ιόνια και το Βόρειο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι στην Κρήτη η Χαριλάου Τρικούπη στηρίζει τον πρώην υπουργό- βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος το 2019 είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με 60% και πλέον, ενώ τώρα φαίνεται ότι θα σημειώσει νέο “ρεκόρ” έχοντας και τη στήριξη της ΝΔ.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: Protothema.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια