«Η καλημέρα από το πρωί φαίνεται»: Οι αποτυχίες των πρώτων 45 κυβερνητικών ημερών δείχνουν το μέλλον…

«Η καλημέρα από το πρωί φαίνεται»: Οι αποτυχίες των πρώτων 45 κυβερνητικών ημερών δείχνουν το μέλλον…

 


Όσα έγιναν στην αρχή της νέας κυβερνητικής θητείας δεν αφήνουν περιθώριο για αισιοδοξία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντίθετα με την πρώτη τετραετία στην δεύτερη έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

 

Είθισται όλες οι κυβερνήσεις να κατηγορούν για τα χάλια της διακυβέρνησης τους τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας το γνωστό «παραλάβαμε καμένη γη».

Η σημερινή όμως κυβέρνηση όπως κάποτε και η κυβέρνηση Σημίτη παρέλαβε τα σημερινά χάλια από τον εαυτό της.

Στις εκλογές μάλιστα κυβέρνηση κατάφερε να περάσει τον πολιτικό αφήγημα πως όλα θα τα κατέστρεφε μία πιθανή επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ένα έξυπνο πολιτικό αφήγημα το οποίο στηρίχθηκε στην όντως κακή, στην ανάμνηση των πολιτών, διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πειστεί ο κόσμος πως έχει παραχθεί κάποιο έργο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ακόμα δεν είναι ορατό, αλλά θα γίνει σύντομα, κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας.

Έτσι στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου είχαμε το πρωτοφανές στον πλανήτη αντί να κριθεί η κυβέρνηση να κριθεί η αντιπολίτευση η οποία και συνετρίβη.

 

Καταπληκτικό; Ναι, είναι.

Όμως μέσα στις πρώτες 45 ημέρες της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είδαμε απίστευτα πράγματα από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την χώρα και τις περιουσίες των πολιτών, τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο όπου μια φωτιά μπήκε σε στρατιωτική βάση και τίναξε στον αέρα μια αποθήκη πυρομαχικών, μέχρι και την εισβολή νεοβαρβάρων Κροατών, που κατέληξε στην δολοφονία του αδικοχαμένου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Δυστυχώς, όλα αυτά θα είναι μόνο η αρχή. Μάλιστα από την στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται μόνο ως πολιτικό ανέκδοτο και τα άλλα κόμματα δεν παίζουν ουσιαστικό ρόλο, φαίνεται αυτόματα ποιο είναι το υποτιθέμενο έργο που είχε παραχθεί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

 

Σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός βρίσκονταν σε διακοπές.

Η πρώτη επίσημη αντίδρασή του είναι πως την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, σήμερα δηλαδή, θα κάνει «παρέμβαση» για το ζήτημα του χουλιγκανισμού.

Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA. Και αμέσως μετά θα «συσκεφθεί» με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Κατά τη γνώμη μας ως κίνηση πέραν του ότι δεν έχει και καμιά ουσία μπορεί να οδηγήσει και σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, καθώς θα εμφανιστεί ως εμπλεκόμενος την σύγκρουση συμφερόντων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, οι οποίες και έχουν στο ενεργητικό τους σχεδόν όλη την χώρα ως οπαδούς.

 Το πρόβλημα θα κουκουλωθεί ξανά μέχρι κάποτε να συμβεί και πάλι κάποια απώλεια ζωής και όλοι μαζί ως γνήσιοι κάτοικοι της «Συννεφούπολης» να αρχίσουν να πέφτουν από τα σύννεφα που πάλι συνέβη κάτι τόσο άσχημο και σοβαρό.

Ας πάμε στην ουσία: Ο χειμώνας έρχεται και οι τιμές από τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα τρόφιμα και γενικώς οτιδήποτε αγοράζεται, παίρνουν την ανιούσα.

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, είναι μειωμένη έως ανύπαρκτη και ο χειμώνας που έρχεται είναι πολύ πιθανό να είναι ιδιαίτερα κρύος διότι ο περσινός ήταν «καλοκαιρινός».

Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα νέα αυτά προβλήματα;  Γιατί αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε τις πρώτες 45 ημέρες κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Κι αυτά θα είναι τα άμεσα προβλήματα, έτσι; Δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα «ξεφυτρώσει» γιατί όλοι ξέρουμε σε αυτή την χώρα πως το Σκοτάδι πάντα βρίσκει τρόπο να εμφανιστεί (Darkness always finds its way λένε οι Αγγλοσάξονες).

Πολύ φοβόμαστε ότι και τότε θα έχουμε μία από τα ίδια…

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: Pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια