Πώς ένα μουσικό όργανο μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό του παιδιού σας!

Πώς ένα μουσικό όργανο μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό του παιδιού σας!

 


Το παιδί σας θέλει να μάθει ένα μουσικό όργανο; Οι επιστήμονες σας έχουν καλά νέα.

Το να μάθει το παιδί να παίζει ένα μουσικό όργανο είναι βασικός παράγοντας για να διατηρηθεί ο εγκέφαλος του νέος, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances.

Διεγείροντας συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, η μουσική είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να κρατήσει το μυαλό του παιδιού οξύ και συγκεντρωμένο μέχρι και την τρίτη ηλικία.

Επιπλέον, οι Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μουσική μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει, ακόμη και να αναστρέψει, τη φυσική μείωση των ακουστικών ικανοτήτων και των γνωστικών λειτουργιών μεγαλώνοντας.

 

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της μουσικής

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία θεωρείται από πολλούς ότι αποσπά τα παιδιά από πιο «σημαντικά» μαθήματα, όπως τα μαθηματικά ή τη γλώσσα. Ωστόσο, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι ο χρόνος που αφιερώνεται σε μουσικά όργανα ενισχύει την επίδοση των παιδιών και στα υπόλοιπα μαθήματα.

 

Η μουσική παιδεία ενεργοποιεί την προσοχή και τη μνήμη.

Επιπλέον, πειθαρχία κατά την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, αλλά και των μουσικών συμβόλων, αυξάνει την ικανότητα του παιδιού να συγκεντρώνεται, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες χρήσιμες δεξιότητες μελέτης.

Οι μουσικές δραστηριότητες, όπως η κίνηση, τα παιχνίδια με τραγούδι ή η εκμάθηση ενός οργάνου, ασκούν επίσης το παιδί στην αυτοπειθαρχία, στον έλεγχο και το συντονισμό των κινήσεών του.

Επιπρόσθετα, μέσω του ομαδικού τραγουδιού, της κίνησης, των παιχνιδιών με τραγούδι και των ομαδικών εκτελέσεων ενόργανης μουσικής, προσφέρονται θαυμάσιες ευκαιρίες στα παιδιά για κοινωνικοποίηση.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της μουσικής είναι πως ενισχύει και τη συναισθηματική ευφυία του. Πάνω από όλα όμως, η μουσική μπορεί να προσφέρει στο κάθε παιδί, την πραγματική χαρά και ευχαρίστηση.

Τη χαρά που ίσως προέρχεται από το άκουσμα μιας εύθυμης και αγαπητής μελωδίας, και τη χαρά σαν αποτέλεσμα μιας δημιουργικής εργασίας. Αυτό το συναίσθημα το παιδί δεν θα το κρατήσει μόνο για τον εαυτό του, αλλά θα το χαρίσει και στους άλλους, στην οικογένειά του, στους φίλους του.

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Πηγή: imommy.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια