ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ τον ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ του ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ,τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ με ευχές για ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ στην ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ τον ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ του ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ,τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ με ευχές για ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ στην ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

 




Καλωσορίζουμε τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, το  Σεπτέμβριο!

Υποδεχόμαστε με θετική διάθεση τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και ετοιμαζόμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και ελπίδα για όλα όσα θα μας φέρουν οι επόμενοι μήνες.

Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, να κάνουμε μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις, να μαθαίνουμε και να απολαμβάνουμε κάθε έκφανση της ζωής μας.

Γιατί τελικά αυτά μένουν και αξίζουν!

Καλό Φθινόπωρο με τα όμορφα χρώματα του να ζωγραφίζουν τους πιο όμορφους πίνακες στην καθημερινότητα μας!

Σεπτέμβριος – ο ένατος μήνας του χρόνου, αλλά ο έβδομος των Ρωμαίων των οποίων ο χρόνος άρχιζε από τον Μάρτιο. Η ονομασία του μήνα υποδηλώνει, ακριβώς, ότι ήταν ο έβδομος: Septimber, από το septe (=επτά). Κατά περιόδους οι Ρωμαίοι είχαν δώσει στον μήνα αυτό ονόματα αυτοκρατόρων τους, ονομάζοντάς τον Τιβέριο, Αντωνίνο. Γερμανικό κλπ. Ο Σεπτέμβριος αντιστοιχούσε (περίπου) με τον Βοηδρομίωνα του αττικού ημερολογίου. Στους Βυζαντινούς ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας του επίσημου ημερολογίου τους. Μάλιστα η 1η Σεπτεμβρίου είναι η αρχή της ινδίκτου κι απ’ αυτήν αρχίζει και το εκκλησιαστικό έτος. Η ονομασία προέρχεται από την λατινική λέξη «indictio», η οποία σημαίνει ορισμός – δηλαδή την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους. Ο όρος προήλθε από την συνήθεια των Ρωμαίων αυτοκρατόρων να ορίζουν δια θεσπίσματος για διάστημα δεκαπέντε ετών το ποσόν του ετησίου φόρου, που εισέπρατταν αυτήν την εποχή για την συντήρησι του στρατού. Κατ’ επέκτασιν καθιερώθηκε να ονομάζονται ινδικτιώνες και οι δεκαπενταετείς αυτοί κύκλοι που άρχισαν επί Καίσαρος Αυγούστου, τρία χρόνια πριν από την γέννηση του Χριστού.

Επειδή ο Σεπτέμβριος είναι εποχή συγκομιδής καρπών και προετοιμασίας για τον νέο κύκλο βλαστήσεως, ταίριαζε να εορτάζουν οι χριστιανοί την αρχή της γεωργικής περιόδου αποδίδοντας ευχαριστίες στον Θεό για την εύνοιά του προς την κτίση. Είναι αυτό που ήδη έκαναν οι Ιουδαίοι σύμφωνα με τις εντολές του Μωσαϊκού Νόμου· την πρώτη δηλαδή ημέρα του εβδόμου ιουδαϊκού μηνός, αρχές Σεπτεμβρίου, τελούσαν την εορτή της Νεομηνίας ή των Σαλπίγγων, κατά την οποίαν σχόλαζαν από κάθε εργασία, για να προσφέρουν θυσίες ολοκαυτωμάτων «εις οσμήν ευωδίας Κυρίω» (Λευϊτ. 23,18).

 Ώρα λοιπόν για μια νέα αρχή. Ίσως έχει εντυπωθεί στο μυαλό μας από την εποχή που πηγαίναμε στο σχολείο, ωστόσο ο Σεπτέμβριος θεωρείται το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς, αρχή της Ινδίκτου,  μια νέα εκκλησιαστική πρωτοχρονιά σηματοδοτεί την πρώτη μέρα του μήνα. Και πράγματι, αυτή η θεώρηση μπορεί να γίνει η αφορμή για να κάνουμε μια επανεκκίνηση στην καθημερινότητα και τις συνήθειές μας. Νέοι στόχοι, πολλές ελπίδες. Όρεξη χρειάζεται και πολλή δουλειά.

Καλό κι ευλογημένο μήνα. Καλό Φθινόπωρο με τα όμορφα χρώματα του να ζωγραφίζουν τους πιο όμορφους πίνακες στην καθημερινότητα μας .Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους μας!! 

ΚΑΛΟ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ σε όλους!




Λογοτεχνικό περιβόλι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια