Σημαντικές ζημιές και στο οδικό δίκτυο προς Πήλιο – Από το 1954 είχαμε να δούμε τέτοιες πλημμύρες λένε κάτοικοι της περιοχής
Τοπιό πολέμου θυμίζει το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης του Βόλου ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περιοχές του νοτίου Πηλίου μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias που ήρθε να προστεθεί στις μεγάλες καταστροφές που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.
Tόνοι λάσπης έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους του Βόλου είναι ξανά η υδροδότηση καθώς το δίκτυο δεν πρόλαβε να «συνέλθει» από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας και αντιμετωπίζει ξανά τεράστιο πρόβλημα.
«Κατέρρευσε ό,τι φτιάξαμε έστω και πρόχειρα στον Βόλο. Το 30% περίπου έχει νερό» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος εκτίμησε ότι «τα χωριά του Βόλου πριν από μία εβδομάδα ή δέκα μέρες, δεν θα πάρουν νερό».
Πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση καθώς το 30% της πόλης του Βόλου δεν έχει ακόμα ρεύμα για τρίτο 24ωρο.
Ενδεικτικό και της έκτακτης κατάστασης είναι και οι 1.520 κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τετάρτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ μόνο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη έγιναν 257 διασώσεις μέσα στην πόλη του Βόλου.
Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τους χιλιάδες τόνους νερού που «κατέβηκαν» από τα ρέματα. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Στον περιφερειακό του Βόλου προς τα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954.
Σύμφωνα με το thesstoday, από το Χόρτο μέχρι τη Μηλίνα και τον Πλατανιά, η εικόνα είναι απελπιστική: Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης, κραυγή απόγνωσης.
Στον Δήμο Αλμυρού, τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί η περιοχή του Πτελεού και ειδικότερα σε Άγιο Δημήτριο, Αχίλλειο και Πτελεό.
Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλησης του ποταμού Κραυσίδωνα.
Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς.
Το πριν και το μετά της καταστροφής στον δρόμο που οδηγεί στον Άνω Βόλο
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 ημέρες, ο δρόμος στην οδό Ιωλκού στον Βόλο, μετά το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρία Elias που χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης.
Ο δρόμος που είχε εξαφανιστεί στη διάρκεια της πρώτης καταστροφικής κακοκαιρίας και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα, κατέρρευσε ξανά, παρόλο που είχε γίνει μια πρόχειρη κατασκευή και «μπάζωμα».
Πηγή: Πρώτο Θέμα
0 Σχόλια