Ο ΣΤΙΧΟΣ, με το ΕΔΑΦΙΟ της ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 23/10/2023 , στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

Ο ΣΤΙΧΟΣ, με το ΕΔΑΦΙΟ της ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 23/10/2023 , στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

 


Αγαπημένες φίλες και φίλοι μου εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας μιαν ευλογημένη-δημιουργική εβδομάδα, με τον Ιησού Χριστό να διευθύνει τις διάνοιες και τις καρδιές όλων μας!
Για την σημερινή ημέρα , έχω στην καρδιά μου ένα μικρό εδάφιο από το Α΄Ιωάννη κεφάλιο 5 εδάφιο 14:

«Και αύτη είναι η παρρησία, την οποίαν έχομεν προς αυτόν, (τον Ιησούν Χριστόν), ότι εάν ζητώμέν τι κατά το θέλημα αυτού, ακούει ημάς.»

 

Με αφορμή τον σημερινό στίχο

Όποιος θέλει να κάνει οικονομία στην ώρα της πρωϊνής προσευχής του, κάνει ένα πολύ κακό υπολογισμό. Δεν θα έχει αρκετό χρόνο για τις υπόλοιπες δουλειές του μέσα στη μέρα.

Ο Μαρτίνος Λούθηρος είχε πει: Έχω τόσο πολλές δουλειές να κάνω σήμερα, που πιστεύω ότι θα πρέπει ν' αρχίσω με περισσότερη ώρα προσευχής το πρωί!

Όταν δεν παίρνετε όλα όσα θα επιθυμούσατε να αποκτήσετε στη ζωή σας, αρχίστε να μετράτε όλες τις ευλογίες που ο Θεός σας έχει δώσει ήδη μέχρι τώρα. Σκεφτείτε όλα όσα έχετε πάρει χωρίς καν να έχετε προσευχηθεί γι' αυτά, ή χωρίς καν να είχατε τον καιρό να τα επιθυμήσετε.

     Αφήστε καλύτερα να προσεύχεται η καρδιά σας χωρίς να εκφράζει λόγια, παρά να προσεύχονται τα χείλη σας χωρίς η καρδιά σας να εννοεί αυτά που λένε τα χείλη σας.

     Μικρά πράγματα μπορούν να έχουν μεγάλα αποτελέσματα, αν τα κάνετε για να ευχαριστήσετε τον Θεό.

Να ζείτε με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι εκείνοι που έρχονται σ' επαφή μαζί σας και σας γνωρίζουν, να θελήσουν κι αυτοί να γνωρίσουν τον Ιησού, τον Κύριό σας.

Θα έπρεπε να ζούμε και να συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο, σαν να μπορούσαμε να αποσπάσουμε τον εαυτό μας απ' αυτό τον κόσμο παρόλο που δεν τον έχουμε εγκαταλείψει ακόμα, για να απολαμβάνουμε την ευτυχία του ουρανού πολύ πριν πάμε εκεί.

Διαβάστε και άλλη ανάλυση στίχων στον σύνδεσμο:

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/search/label/Ο%20ΣΤΙΧΟΣ%20της%20ΗΜΕΡΑΣ

Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια