Είναι αποτελεσματική η αλοιφή για το κρυολόγημα για να καταπολεμήσει τους κοριούς;;;;

Είναι αποτελεσματική η αλοιφή για το κρυολόγημα για να καταπολεμήσει τους κοριούς;;;;

 

Οι άνθρωποι ρωτούν εάν είναι αποτελεσματική η αλοιφή για το κρυολόγημα για να καταπολεμήσει τους κοριούς. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κοριούς, καθώς αυτά τα μικρά έντομα φωλιάζουν στρώμα και πίνουν το αίμα τους.

Αρκετοί χρησιμοποιούν την αλοιφή για το κρυολόγημα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να απωθήσουν τους κοριούς. Εάν δεν έχετε κάποιο φάρμακο για την εξόντωση των κοριών τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε την αλοιφή για το κρυολόγημα.

 

Είναι αποτελεσματική η αλοιφή για το κρυολόγημα για να καταπολεμήσει τους κοριούς;

Περιέχει την ενεργή ουσία μενθόλη και στα έντομα και τους κοριούς δεν αρέσει η μυρωδιά του. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη θερμότητα και τη μυρωδιά για να απωθήσουμε τους κοριούς.

Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι η απωθητική δράση της αλοιφής δεν κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να διαρκέσει για 15 λεπτά. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι με την αλοιφή δεν θα σκοτωθούν οι κοριοί αλλά μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά σας για κάποια ώρα.

Αρχικά πρέπει να το εφαρμόσετε σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για εσάς. Μπορείτε επίσης να βάλετε μία μικρή ποσότητα στα πόδια και το μαξιλάρι σας προκειμένου να κοιμηθείτε ήσυχα.

 

Αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση των κοριών

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικά απωθητικά κοριών που λαμβάνονται από φυτά με διαφορετικές μεθόδους. Ορισμένα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στην παρασκευή λοσιόν, κρεμών και σπρέι απώθησης κοριών, επειδή έχουν αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή δράση και έντονη μυρωδιά. Όλες αυτές οι ιδιότητες βοηθούν στην απώθηση των κοριών.

 

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται ως απωθητικά κοριών, όπως:

Λεβάντα

Μέντα

Ευκάλυπτος

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Λεμονόχορτο

Έλαιο τεϊόδεντρου

Τελικό συμπέρασμα

Αν και η αλοιφή για το κρυολόγημα δεν σκοτώνει τους κοριούς μπορεί να σας ανακουφίσει για ένα βράδυ και να τους κρατήσει μακριά σας. Βέβαια στην συνέχεια θα πρέπει να βρείτε μία μόνιμη λύση και να εξετάσετε πώς θα ξεφορτωθείτε τους κοριούς από το σπίτι σας.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: (enikos.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια