Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με οινόπνευμα;;;;

Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με οινόπνευμα;;;;

 


To οινόπνευμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ως καθαριστικό. 

Το οινόπνευμα έχει περίοπτη θέση στο φαρμακείο του σπιτιού αλλά ελάχιστες φορές θα το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό.

Κι αν η τιμή του καθαρού οινοπνεύματος που είναι αρκετά υψηλή, λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τη συχνότητα χρήσης του, υπάρχουν διαλύματα διαφανή που περιέχουν αιθυλική αλκοόλη, νερό και άλλες επιπλέον ουσίες που χαρακτηρίζονται φαρμακευτικό οινόπνευμα ή λοσιόν οινοπνεύματος. Αυτά είναι κατάλληλα για χρήση στο δέρμα ως αντισηπτικό ή ως καθαριστικό.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσεις του οινοπνεύματος που πρέπει να γνωρίζετε:

 

Καθαρισμός περσίδων

Το οινόπνευμα κάνει καταπληκτική δουλειά στον καθαρισμό των περσίδων. Τυλίξτε γύρω από μια σπάτουλα ένα πανί και στερεώστε το με λαστιχάκια. Βρέξτε την περσίδα ή το πανί με οινόπνευμα και καθαρίστε μία -μία τις περσίδες.

 

Καθαρισμός μικροσυσκευών

Το οινόπνευμα καθαρίζει και απολυμαίνει συσκευές όπως κινητά, τάμπλετ, ασύρματο τηλέφωνο, τηλεχειριστήριο, κ.α. καθώς το αλκοόλ εξατμίζεται γρήγορα, μειώνοντας τον κίνδυνο να βλάψει τα ηλεκτρονικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα.

 

Αφαίρεση λεκέδων από μελάνι

Ο λεκές από μελάνι είναι δύσκολος. Για να τον απομακρύνετε δεν έχετε παρά να ρίξετε πάνω στο λεκέ από την ανάποδη του ρούχου, οινόπνευμα. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε το ρούχο.

 

Αφαίρεση αυτοκόλλητων

Το αγγελούδι σας αποφάσισε να διακοσμήσει τον πάγκο με αυτοκόλλητα ή να ζωγραφίσει το τραπέζι με μαρκαδόρους; Το τρίψιμο με οινόπνευμα και στις δύο περιπτώσεις, θα δώσει τη λύση ( προσοχή στο ξύλο του πάγκου γιατί μπορεί να ξεθωριάσει με το τρίψιμο).

Επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα από γυάλινα βάζα, τρίβοντας την επιφάνεια με οινόπνευμα και ξεπλένοντας στη συνέχεια με νερό.

 

Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα για να καθαρίσετε δερμάτινα ή ξύλινα έπιπλα

Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα ως καθαριστικό. Ειδικότερα, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό δερμάτινων ειδών ή ξύλινων επίπλων. Αποφύγετε τη χρήση αλκοόλης σε οποιοδήποτε ξύλο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών ή των δαπέδων, επειδή η αιθανόλη διαλύει εύκολα βερνίκια, επιστρώσεις και φινιρίσματα. Όσον αφορά στο δέρμα είναι πιθανόν να το καταστρέψετε χρησιμοποιώντας οινόπνευμα. =

 

Μην αναμιγνύετε οινόπνευμα με προϊόντα με βάση τη χλωρίνη 

Αποφύγετε τη χρήση οινοπνεύματος μαζί με χλωρίνη. Η ανάμειξη τους δημιουργεί χλωροφόρμιο και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Με πληροφορίες από το rd.com.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  Mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια