Σούνακ σε δημοσιογράφους: «Τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα, δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα»!

Σούνακ σε δημοσιογράφους: «Τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα, δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα»!

 


Αμετακίνητος για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ντουμπάι για τη Διάσκεψη για το Κλίμα, δέχθηκε ερώτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου επισήμανε πως δεν μπορούν να επιστραφούν στην Αθήνα βάσει νόμου.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ρίσι Σούνακ σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύαν, δήλωσε πως «είναι πολύ σαφές ότι από νομικής άποψης τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να συμβούν τα δάνεια ο αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα πράγματα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν προτείνει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή, πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας επ' αυτού είναι ξεκάθαρη: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

 

Ο Κάρολος εμφανίστηκε φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ εμφανίστηκε την Παρασκευή φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία, σε μια εμφάνιση δίπλα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας που ήρθε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την διπλωματική κόντρα του Ρίσι Σούνακ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  PLUS by gazzetta

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια