Ποιες ελιές; Για το… Ελληνικό γίνεται όλη η φασαρία – ‘ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ’ χιλιάδες (παράνομους) μετανάστες για τα μάτια των ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ;

Ποιες ελιές; Για το… Ελληνικό γίνεται όλη η φασαρία – ‘ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ’ χιλιάδες (παράνομους) μετανάστες για τα μάτια των ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ;

 


Η βραδιά ψήφισης του προϋπολογισμού είναι εξ ορισμού πανηγυρικού χαρακτήρα για την κυβερνητική πλειοψηφία. Έτσι και χθες, η Νέα Δημοκρατία απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μένει μέσα στην αίθουσα μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος που συνιστά και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κατόπιν τούτου, καμία πλευρά, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, θέλησε να δώσει συνέχεια στο δημόσιο μπρα-ντε-φερ των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την τροπολογία για το μεταναστευτικό. Ο μεν Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού από το γραφείο του, βγήκε για να ψηφίσει, επέστρεψε και έφυγε σχεδόν αμέσως ευχόμενος «καλές γιορτές» σε δημοσιογράφους και βουλευτές, ενώ λίγο πριν φύγει συνομίλησε επ’ ολίγον με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.



Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε κάθε δημοσιογραφική «νύξη» για το ζήτημα και για τη «θερμότητα» εντός και εκτός της αίθουσας του Κοινοβουλίου, στρεφόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον οποίον ρώτησε γιατί είχε τόση ζέστη μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Για την κυβερνητική πλειοψηφία, η κατάσταση είναι σαφής: εφόσον ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο που θα αφορά και την επίμαχη τροπολογία, τίθεται αυτομάτως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ. Προφανώς, η έννοια της κομματικής πειθαρχίας δεν αφορά τους πρώην πρωθυπουργούς, με τον κ. Σαμαρά να μην έχει υπαναχωρήσει από όσα δημοσίως υποστήριξε. Και η κυβέρνηση, όμως, διαμηνύει ότι δεν κάνει ελληνοποιήσει γενικώς και ανυπερθέτως, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι τη ρύθμιση υπερασπίζονται δημοσίως στελέχη με «σαμαρική» αναφορά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Σοφία Βούλτεψη. Μάλιστα, πριν έρθει στη Βουλή, η επίμαχη ρύθμιση πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη θητεία του στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ποιες ελιές; Για το… Ελληνικό γίνεται όλη η φασαρία

Αμείλικτα ερωτήματα τίθενται γύρω από την τροπολογία Καιρίδη που έχει ανάψει φωτιές στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στην κοινωνία.

Με δεδομένο πως η κυβέρνηση προεκλογικά δεν είχε θέσει ποτέ το ζήτημα της νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών αλλά και με δεδομένο πως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε απορρίψει ένα τέτοιο σενάριο τον Σεπτέμβριο του 2023, τίθεται ευλόγως το εξής ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση φέρνει μια τροπολογία που δεδομένα θα τις προκαλέσει προβλήματα και επίσης δεδομένα θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές.

Θέλει να εξυπηρετήσει, όπως λέει, τους αγρότες (ελαιοπαραγωγούς και άλλους) που δεν βρίσκουν εργατικά χέρια προκειμένου να βοηθηθεί η ύπαιθρος, ή θέλει να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κατασκευαστικά έργα;

Τις τελευταίες εβδομάδες οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να πιέζεται από τη LAMDA DEVELOPMENT που «τρέχει» το έργο του Ελληνικού δίνουν και παίρνουν στα πολιτικά γραφεία και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η κοινοπραξία ψάχνει εναγωνίως (και δεν βρίσκει) φθηνά εργατικά χέρια ανειδίκευτων και επιδίωκε την παρούσα τροπολογία, καθώς της λύνει τα χέρια.

Παράλληλα, έχει ζητήσει οι αλλοδαποί που θα πάρουν άδεια εργασίας να στεγαστούν σε ειδικές δομές κοντά στα εργοτάξια. Ο αριθμός των ανειδίκευτων εργατών που χρειάζεται η κοινοπραξία για να προχωρήσει στην οικοδόμηση του ελληνικού υπολογίζονται σε πάνω από 20.000.

 

Πολλαπλά τα ερωτήματα

Ο λαλίστατος υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε το γεγονός πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ευνοήσει και το έργο του Ελληνικού, τονίζοντας ωστόσο πως δεν αφορά μόνο αυτό.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ορισμένες απαντήσεις άμεσα:

 

Θα καλυφθούν οι θέσεις του Ελληνικού από μετανάστες και, αν ναι, με τι συνθήκες θα εργάζονται οι συγκεκριμένοι και κυρίως πού θα διαμένουν;

Υπάρχει σχέδιο ολοκληρωμένο ή η κυβέρνηση κινείται με μοναδικό άξονα την ικανοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο;

Τελικά, οι νομιμοποιήσεις θα γίνουν για να βοηθηθεί ο αγροτικός κόσμος ή για να χτιστεί ο ουρανοξύστης του Ελληνικού;

Financial Times: Η Ελλάδα θα νομιμοποιήσει 300.000 μετανάστες λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού

Το Σεπτέμβριο του 2023 οι Financial Times δημοσίευαν πως η Ελλάδα σχεδιάζει τη νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Στο δημοσίευμα τονιζόταν «το δίλημμα των δεξιών κυβερνήσεων που προσπαθούν να περιορίσουν τις παράνομες αφίξεις μεταναστών» και αναφερόταν ότι το ίδιο θέμα συζητήθηκε την Τρίτη (26/9) κατά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Υπερτριπλασιασμός των μεταναστευτικών ροών

 

Οι Financial Times ανέφεραν , επίσης, ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα υπερτριπλασιάστηκαν τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με το 2022. Μάλιστα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 7.000 άνθρωποι είχαν φτάσει στα ελληνικά νησιά, με τις δομές φιλοξενίας στα όριά τους.

Να τονίσουμε ωστόσο πως η Νέα Δημοκρατία είχε ‘θάψει’ επικοινωνιακά μέχρι πρόσφατα τις συγκεκριμένες διατάξεις που ετοίμαζε.

Πιθανώς είχαν κρίνει πως μετά από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και εν όψει (τότε) των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ήταν εξοργιστικό για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μία τέτοια (από πλευράς κυβέρνησης) νομιμοποίηση.

 

 

Γεμίζει με μετανάστες την Ελλάδα ο Μητσοτάκης για να σώσει τη Γερμανία!

 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος του τετ-α-τετ τους και των διευρυμένων συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο της Καγκελαρίας στο Βερολίνο πριν από ένα μήνα, είχαν δώσει το στίγμα των όσων συμφώνησαν για το μεταναστευτικό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα επιμένει ότι απαιτούνται πρόσθετοι πόροι για το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή. Είναι πολύ πιθανό κράτη πρώτη γραμμής όπως η Ελλάδας είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν νέες πιέσεις στα σύνορά τους με τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η Γερμανία αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα».

Τι σήμαινε αυτό; Μα ότι όχι μόνο θα κρατήσουμε στη χώρα όσους μετανάστες βρίσκονται ήδη εδώ, αλλά θα κρατήσουμε και όσους φτάσουν το επόμενο διάστημα, αφού θα μας δώσουν λεφτά οι… σύμμαχοι!

Με απλά λόγια, ελέω Μητσοτάκη είχε συμφωνήσει να γεμίσει η Ελλάδα μετανάστες για να γλιτώσει η Γερμανία.

Το ίδιο αναφέρει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει σχολιαστεί από κυβερνητικά χείλη.


  

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: voicenews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια