Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν!!

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν!!

 


Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν – Συζητήθηκαν η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το θέμα των F-16 και η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα έγινε έπειτα από αίτημα της αμερικανικής πλευράς, και πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

Επίσης συζητήθηκαν η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το θέμα των F-16 και η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, και τονίστηκε η σημασία να δρουν στο πνεύμα της συμμαχίας στις σχέσεις τους.

Συζητήθηκε ακόμη ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς. Οι ίδιες τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Χακάν Φιντάν επέστησε την προσοχή στην επιδεινούμενη κατάσταση στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, και κάλεσε τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ για να σταματήσουν τις επιθέσεις.

Κατά τη συνομιλία του με τον Μπλίνκεν, ο Χακάν Φιντάν τόνισε επίσης την ανάγκη να προσέλθει το Ισραήλ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία με στόχο την υλοποίηση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης που θα βασίζεται σε μια λύση δύο κρατών, μετά την εγκαθίδρυση μιας πλήρους κατάπαυσης του πυρός.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια