Απαλλοτριώνεται ακίνητο στην παλιά πόλη των ΧΑΝΙΩΝ στην ΚΡΗΤΗ. 10 Τούρκοι οι ιδιοκτήτες του!!!

Απαλλοτριώνεται ακίνητο στην παλιά πόλη των ΧΑΝΙΩΝ στην ΚΡΗΤΗ. 10 Τούρκοι οι ιδιοκτήτες του!!!

 


Τι αναφέρει η απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού;;;

Στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και της ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Μινωικής Κυδωνίας στον λόφο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων, το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου το οποίο βρίσκεται στην οδό Λίθινων.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης απαλλοτρίωσης έγκειται στο ότι το εν λόγω ακίνητο των 73 τετραγωνικών μέτρων φέρεται να ανήκει σε 10 Τούρκους που όπως φαίνεται είναι κληρονόμοι του αρχικού ιδιοκτήτη την εποχή της Οθωμανικής κατοχής του νησιού.

Συγκεκριμένα στην απόφαση που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρονται τα εξής:

«Κηρύσσουμε την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου, επί της οδού Λίθινων, στη θέση “Καστέλλι” Παλιάς Πόλης Δήμου Χανίων, ΠΕ Χανίων, περιφέρειας Κρήτης, έκτασης 73,20 τ.μ., για αρχαιολογικούς σκοπούς και ειδικότερα για λόγους προστασίας και ανάδειξης εγκειμένων αρχαιοτήτων της Μινωϊκής Κυδωνίας καθώς και για την ενοποίηση του εν λόγω ακινήτου με το σύνολο των ακινήτων που έχουν ήδη απαλλοτριωθεί και ανασκαφεί στην ίδια περιοχή, όπως αυτό απεικονίζεται με τα στοιχεία:

Ακίνητο 1 {Α,Β,Τ3,Τ4,Γ,Α} στο με Α/Α 3457 κτηματολογικό διάγραμμα (κλίμακας 1:200), μετά του επ’ αυτού κτηματολογικού πίνακα της Διεύθυνσης Αποτυπώσεων και Συντήρησης Κτηρίων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (νυν ΟΔΑΠ), θεωρημένο στις 24-6-2014 από τον Προϊστάμενο της προαναφερόμενης Διεύθυνσης.

Το ανωτέρω ακίνητο ανήκει κατά φερόμενη συγκυριότητα στους κ.κ. SURUR AYTEN, SUYUNG FEYZAN, AKYOL REYAN, HAKTANIR EMINE GULEN, KENBER ONUR, SUYUNG FEYZI, KAVUR TIRAJE MISKET, SURUR SEFIK, FERAY ERNAN SENIHA, BURNAZ KHUSEYIN GEMAL.

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού και η δαπάνη βαρύνει τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) (ΚΑΕ 971951) και όχι τον Κρατικό Προϋπολογισμό.»

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: Flashnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια