9 σημάδια που δείχνουν ότι είστε κουραστικός και κάνετε τους άλλους να νιώθουν άβολα

9 σημάδια που δείχνουν ότι είστε κουραστικός και κάνετε τους άλλους να νιώθουν άβολα

 


Παρακάτω θα διαβάσετε τα 9 σημάδια που υποδεικνύουν ότι η προσωπικότητά σας μπορεί να κουράζει τους γύρω σας ή/και να τους κάνει να αισθάνονται άβολα

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε γίνει κουραστικός και κάνετε τους άλλους να νιώθουν άβολα γύρω σας θυμηθείτε ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι σταθερή. Μπορείτε να αναστοχαστείτε, να αναπτυχθείτε και να αλλάξετε. Αρκεί να το αποφασίσετε.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, οπότε είναι αρκετά πιθανό να μην σας αρέσουν όλοι.

Παρόλο που φαίνεται λογικό, δεν σημαίνει πως είναι μία άποψη που μπορούμε να αποδεχθούμε με ευκολία. Βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό να μην βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος με κάποιον που βλέπετε περιστασιακά από το να αντιμετωπίζετε πρόβλημα σχεδόν σε κάθε φιλία που αναπτύσσετε.

Το πρώτο είναι απολύτως φυσιολογικό. Το δεύτερο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η προσωπικότητά σας χρειάζεται ορισμένες ανανεωτικές παρεμβάσεις.

 

9 σημάδια που δείχνουν ότι είστε κουραστικός και κάνετε τους άλλους να νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται γύρω σας

Μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας

Βλέπετε τους φίλους σας σαν «ζωντανά ημερολόγια»

Παραπονιέστε υπερβολικά

Δεν μπορείτε να δεχθείτε ότι κάποιος διαφωνεί με εσάς

Θυμώνετε εύκολα και ξεσπάτε

Δεν είστε ευέλικτο άτομο

Δεν απολαμβάνετε το τώρα

Μένετε κολλημένοι στο παρελθόν και κρατάτε κακία

Είστε επικριτικοί

Μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας

Μπορεί να είστε ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε μόνο για εσάς και να ενδιαφερθείτε και για τις ζωές των άλλων. Αναλογιστείτε τις πιο πρόσφατες φιλικές συναναστροφές σας. Κάνατε στο άλλο άτομο ερωτήσεις που δεν σχετίζονταν καθόλου με εσάς; Κάθε πότε αναφέρατε κάτι για εσάς; Οι ερωτήσεις για τα νέα του άλλου ατόμου πήγαζαν από ειλικρινές ενδιαφέρον ή απλά ψάχνατε μία αφορμή για να μιλήσετε για εσάς;

 

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Βλέπετε τους φίλους σας σαν «ζωντανά ημερολόγια»

Ορισμένες φορές μπορεί να συναντιόμαστε με έναν φίλο και να θέλουμε να του πούμε τα πάντα. Ακόμα και την κάθε μικρή λεπτομέρεια, το πιο ασήμαντο πράγμα που μας συνέβη από την τελευταία φορά που τον είδαμε καταλήγοντας να φλυαρούμε ακατάπαυστα εξαντλώντας συναισθηματικά και πνευματικά αυτόν που έχουμε απέναντί μας.

Το να περιγράφετε κάθε λεπτομέρεια που σας έρχεται στο μυαλό και ειδικά για θέματα που δεν ενδιαφέρουν το άλλο άτομο είναι πολύ κουραστικό. Εάν οι συνομιλίες σας με άλλους είναι μονόπλευρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε τους άλλους να νιώθουν άβολα γύρω σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλετε αυτή την κακή συνήθεια είναι να ενδιαφερθείτε ενεργά για το τι κάνουν οι φίλοι σας και πώς αισθάνονται.

 

Παραπονιέστε υπερβολικά

Η αρνητικότητα είναι εξαντλητική και δυστυχώς είναι και μεταδοτική. Δεδομένου ότι τα συναισθήματα έχουν την τάση να «εξαπλώνονται» μεταξύ των ανθρώπων, όταν πάτε κάπου και ξεκινάτε να παραπονιέστε τότε όλοι οι άλλοι αρχίζουν να αισθάνονται χειρότερα.

Η ζωή είναι άδικη. Αλλά το να παραπονιέστε συνεχώς για όσα σας συμβαίνουν δεν πρόκειται τα αλλάξει. Αντίθετα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μεταδίδετε την αρνητικότητά σας στους άλλους.

Αν κάτι σας ενοχλεί, έχετε δύο επιλογές: Είτε να κάνετε κάτι για να το λύσετε είτε να το αποδεχτείτε και να συνεχίσετε να ζείτε με αυτό. Φυσικά δεν λέμε ότι δεν πρέπει να μιλάτε ή να μην μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με τους άλλους ανθρώπους. Αλλά μην το παρακάνετε. Η υπερβολική αρνητικότητα είναι… κουραστική.

 

Δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι κάποιος διαφωνεί με εσάς

Αυτό που κάνει μία συζήτηση ενδιαφέρουσα είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνομιλητών. Ακόμα κι αν αυτές οι απόψεις είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη από εκείνον τότε μπορεί να κάνετε τους συνομιλητές σας να νιώθουν περισσότερο ότι παλεύουν μαζί σας παρά ότι συζητούν.

Με την επιμονή και με την απόλυτη στάση σας δεν θα πείσετε κανέναν να συμφωνήσει μαζί σας. Αντίθετα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε τους γύρω σας οι οποίοι θα νιώθουν ότι δεν μπορούν να μιλήσουν μαζί σας γιατί θα ξέρουν πως δεν θα καταλήξει πουθενά.

 

Θυμώνετε εύκολα και ξεσπάτε

Αν είστε από τους ανθρώπους που παίρνετε τα πάντα πολύ προσωπικά και θυμώνετε εύκολα είναι πιθανόν κατά τα ξεσπάσματά σας να γίνεστε «βάναυσα ειλικρινής» και άρα σκληρός με τους άλλους.

 

Δεν είστε ευέλικτο άτομο

Αν θέλετε όλα να γίνονται με τον δικό σας τρόπο, αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε κανόνες που θέτουν οι άλλοι, αν θυμώνετε όταν τα πράγματα δεν κυλούν σύμφωνα με το δικό σας σχέδιο, είστε απόλυτοι.

Ενώ είναι καλό να καθορίσετε τα όριά σας και να προστατεύσετε την ηρεμία σας, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της προτεραιότητας της ψυχικής σας ευεξίας και του να βλέπετε εμπόδια σε κάθε γωνιά.

 

Η ζωή είναι χαοτική. Δεν θα εξελιχθούν όλα όπως περιμένετε. Η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας με ευελιξία όχι μόνο θα σας κάνει πιο ευχάριστους ανθρώπους για τους γύρω σας, αλλά θα βοηθήσει και στη μείωση του άγχους σας.

 

Δεν απολαμβάνετε το τώρα

Οι άνθρωποι που έχουν κουραστικές προσωπικότητες ανησυχούν πολύ για το μέλλον και να ζητούν συνεχώς στήριξη. Όσο και να σας μιλήσουν οι φίλοι σας δεν θα μπορέσουν ποτέ να διώξουν εντελώς τις ανησυχίες σας. Πρέπει να δουλέψετε μόνοι σας με τον εαυτό σας.

 

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης και ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσουν.

 

Μένετε κολλημένοι στο παρελθόν και κρατάτε κακία

Όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή. Εξάλλου, δεν είναι εύκολο να ξεχάσετε κάτι κακό που μπορεί να σας έχει κάνει κάποιος και σας έχει πληγώσει.

Ωστόσο, το να κρατάτε κακία για χρόνια και να μην μπορείτε να το αφήσετε πίσω σας είναι πρόβλημα. Κάθε σχέση θα έχει εμπόδια και προβλήματα αλλά μόλις λάβετε την συγγνώμη που σας οφείλουν προσπαθήστε να προχωρήσετε. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Αν θέλετε οι φιλίες και οι σχέσεις σας να λειτουργούν μακροπρόθεσμα τελικά πρέπει να τα αφήσετε όλα στην άκρη.

 

Είστε επικριτικοί

Όλοι μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις για διάφορα πράγματα και να διαφωνούμε με τον τρόπο ζωής και τις επιλογές άλλων ανθρώπων.

Ωστόσο, κάνοντας γρήγορες υποθέσεις, παρουσιάζοντας στενόμυαλες απόψεις και επικρίνοντας τα πάντα ωθείτε τους ανθρώπους γύρω σας να σας μην ανοίγονται ενώ κι εσείς δεν εξερευνείτε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η ζωή.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια