Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με μάραθο!!!

Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με μάραθο!!!

 

Κι έτσι η πατατοσαλάτα γίνεται χαρακτηριστικό στοιχείο ενός μενού, όταν την καρυκεύεις με άγριο μάραθο, κάπαρη και ελιές.

Σήμερα ετοιμάζουμε μια εξαιρετική πατατοσαλάτα με αρώματα της μεσογειακής υπαίθρου, με κάπαρη, ελιές και άγριο μάραθο. Και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της πατατοσαλάτας, εκτός από την επιλογή ποιοτικών υλικών, είναι ότι προσθέτουμε όλα τα υλικά αμέσως, μόλις ξεφλουδίσουμε τις πατάτες, όσο είναι ακόμα ζεστές, και ανακατεύουμε καλά, ώστε να απορροφηθούν όλα τα αρώματα. Ας δούμε όμως μαζί τη συνταγή.

 

Υλικά


500 γρ. πατάτες

1 ματσάκι άγριος μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ελιές

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Μαγειρεύουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μπορούμε να τις τρυπάμε εύκολα με τη μύτη ενός μαχαιριού. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον αφήνουμε στην άκρη.

Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις στραγγίζουμε, τις περνάμε γρήγορα κάτω από κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. Ύστερα βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε, όσο είναι ζεστές, τον ψιλοκομμένο μάραθο, την κάπαρη, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο. Δοκιμάζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά για να αρωματιστούν οι πατάτες. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μισή ώρα, δίνοντας χρόνο στα υλικά του ντρέσινγκ να δέσουν και μετά σερβίρουμε τη πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα, ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  Jenny.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια