Σαν σήμερα 15-3-2015, 9 χρόνια πριν εντοπίζεται νεκρός ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ! Το bulling, οι βασανισμοί και η εξαφάνιση!

Σαν σήμερα 15-3-2015, 9 χρόνια πριν εντοπίζεται νεκρός ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ! Το bulling, οι βασανισμοί και η εξαφάνιση!

 


Έγινε σύμβολο κατά του bullying στην Ελλάδα σε μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε από την εστία που διέμενε και βρέθηκε νεκρός 40 μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου του 2015, 800 μέτρα μακριά από τη Σχολή του. Ήταν μόλις 20 ετών.

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε βιαστικά απ’ την εστία του, αφήνοντας πίσω του τα πράγματά του, όπως το πορτοφόλι του, το μπουφάν, το πάσο και το κινητό του -που η μητέρα του το χαρακτήριζε «προέκταση του χεριού του».

Σύμφωνα με τον συγκάτοικό του, ο νεαρός φοιτητής πήγε στην εξωτερική τουαλέτα και όταν επέστρεψε «δεν ήταν τρομαγμένος. Φαινόταν, ωστόσο, να είναι στον κόσμο του. Μου μιλούσε και το μυαλό του ήταν αλλού». Έπειτα είπε ένα «φεύγω», χωρίς να δώσει διευκρινήσεις.

Η μητέρα του ανησύχησε που δεν μπορούσε να τον βρει στο κινητό κι έτσι τηλεφώνησε στους συμφοιτητές του, χωρίς όμως να μπορέσει να τον εντοπίσει. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησαν οι έρευνες από ομάδες φοιτητών που στη συνέχεια επανδρώθηκαν από αστυνομία, άνδρες της ΕΜΑΚ, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και ένα ελικόπτερο ενώ οι γονείς του απευθύνθηκαν και στην εκπομπή Φως στο Τούνελ.

 

Το bullying – βασανισμοί του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο 20χρονος ήταν θύμα άγριου και καθημερινού εκφοβισμού και βασανιστηρίων. Συνολικά 23 περιστατικά κακοποίησης σημείωσε το κατηγορητήριο που συντάχθηκε κάποια χρόνια αργότερα.

Σε ένα από αυτά, φοιτητές του πέρασαν θηλιά από το λαιμό και τον τραβούσαν από αυτή για να τον μεταφέρουν και να τον χτυπήσουν βάναυσα. Σε άλλο περιστατικό, φοιτητές τύλιξαν πολλές φορές µε κολλητική ταινία το κεφάλι του και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων ενώ αρκετά ήταν τα περιστατικά που φοιτητές τον κλείδωναν σε μια ντουλάπα και τον ανάγκαζαν να τραγουδήσει για να βγει.

Μετά τις αποκαλύψεις για την άγρια ενδοσχολική βία που δέχτηκε το παιδί, ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, θα ζητήσει την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος εν τέλει καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Στις 15 Μαρτίου του 2015, έπειτα από περίπου 40 μέρες ερευνών, το πτώμα του Γιακουμάκη εντοπίστηκε 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και αναγνωρίστηκε από τον θείο του. Η είδηση συγκλόνισε το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την εύρεση του πτώματός του, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις εναντίον της βίας και του εκφοβισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

«O Βαγγέλης μου μπορεί να μη μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο», όπως έχει δηλώσει πολύ σωστά ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια