"Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, όπου σκώληξ και σκωρία αφανίζει και όπου κλέπται διατρυπούσι και κλέπτουσιν..."

"Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, όπου σκώληξ και σκωρία αφανίζει και όπου κλέπται διατρυπούσι και κλέπτουσιν..."

  


Ο ΣΤΙΧΟΣ, με το  ΕΔΑΦΙΟ  της ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 2/3/2024 , στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

 

Αγαπημένες φίλες και φίλοι μου ,καλημέρα!
Σήμερα  αναρτώ στην ιστοσελίδα μου ένα μικρό εδάφιο από το Ματθαίο κεφάλαιο 6: εδάφιο19.

Μη θησαυρίζετε για τον εαυτό σας θησαυρούς επάνω στη γη, όπου [το] σκουλήκι και [η] σκουριά [τούς] αφανίζει, και όπου κλέφτες κάνουν διάρρηξη και κλέβουν·

αλλά, θησαυρίζετε στον εαυτό σας θησαυρούς στον ουρανό, όπου ούτε σκουλήκι ούτε σκουριά [τούς] αφανίζουν, και όπου κλέφτες δεν κάνουν διάρρηξη ούτε κλέβουν.

                                                   

 


Τι είδους πλούτη;

Πνιγμένοι συχνά μέσα στην καθημερινή υπερκινητικότητα, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε ότι ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που κυλάει πολύ γρήγορα και χωρίς επιστροφή. Η ζωή μας μοιάζει λίγο πολύ σαν τη φλόγα ενός κεριού που ανάβει στη γέννησή μας κι έπειτα καταναλώνεται. Η κάθε στιγμή μάς φέρνει όλο και πιο κοντά στη μέρα που θα πρέπει να σβύσει. Κάθε τι που έχουμε είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί μέσα σ’ ένα μέλλον περισσότερο ή λιγότερο κοντινό. Αντίο πλούτη, ικανότητες, φήμη, υλικά αγαθά... Ο θάνατος θα με κάνει να εγκαταλείψω για πάντα αυτό τον κόσμο της ύπαρξης και της ύλης! Κι αυτό θα πρέπει να το σκεφτώ καλά.

Μπροστά σ’ αυτή την ημερομηνία λήξης, τι πρέπει να κάνω, αλήθεια, για να διαχειριστώ με σοφία τη ζωή που μου έχει εμπιστευθεί ο Θεός, προτού καταναλωθεί ολοκληρωτικά; Η Αγία Γραφή διακηρύττει ότι «τα πράγματα που βλέπονται είναι πρόσκαιρα, ενώ αυτά που δεν βλέπονται είναι αιώνια» (Β΄ Κορινθίους 4: 18). Ο Λόγος του Θεού επίσης διακρίνει και δύο ειδών πλούτη, και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τί είναι αυτό που τα ξεχωρίζει.

Τα επίγεια πλούτη, αυτά που βλέπονται, είναι πρόσκαιρα και εφήμερα: το χρήμα, η επιτυχία σε όλες της τις μορφές, αλλά και μια ζωή μακρόχρονη και ειρηνική, μια καλή υγεία, μια οικογένεια...

Τα πνευματικά πλούτη, που δεν βλέπονται, είναι αιώνια: η συγχώρηση του Θεού, η βεβαιότητα της σωτηρίας, η αιώνια ζωή, το γεγονός ότι ο Θεός έγινε Πατέρας μας υιοθετώντας μας, κάνοντάς μας παιδιά Του διαμέσου του έργου του Υιού Του, του Ιησού Χριστού.

Αληθινή σοφία είναι να επιδιώκουμε ν’ αποκτήσουμε αυτά τα πνευματικά πλούτη που η διαχρονική αξία τους θα παραμείνει σε όλη την αιωνιότητα!

Διαβάστε και άλλη ανάλυση στίχων στον σύνδεσμο:

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/search/label/Ο%20ΣΤΙΧΟΣ%20της%20ΗΜΕΡΑΣ

 

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια