Οι ψητές πατάτες αποτελούν ένα διαχρονικό συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο. Μπορείτε να τις απογειώσετε με την προσθήκη λαχταριστής φέτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια. Απλά υλικά, απίστευτη γεύση!
Υλικά
2/3 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1,5 κιλό πατάτες (περίπου 6 μεσαίες), κομμένες σε 8 φέτες η κάθε μία
3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύστε τις με το μείγμα νερού και λαδιού.
Ψήστε τις πατάτες για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Πασπαλίστε τις ψητές πατάτες με την τριμμένη φέτα και απολαύστε!
Συμβουλές:
Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αποξηραμένο θυμάρι ή λίγη πάπρικα.
Αν δεν έχετε φρέσκια ρίγανη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Για πιο τραγανές πατάτες, μπορείτε να τις στεγνώσετε καλά με απορροφητικό χαρτί πριν τις βάλετε στο φούρνο.
Πηγή: enikos.gr
0 Σχόλια