Τι είναι το σύνδρομο του Νώε;;; Τι παθαίνουν όσοι πάσχουν από αυτό;;;

Τι είναι το σύνδρομο του Νώε;;; Τι παθαίνουν όσοι πάσχουν από αυτό;;;

 

Μια 68χρονη Γαλλίδα που διαγνώστηκε με το σύνδρομο του Νώε καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επειδή είχε 159 γάτες και 7 σκύλους στο διαμέρισμά της που είχε μέγεθος 80τμ.

Η ανώνυμη γυναίκα και ο 52χρονος άνδρας σύντροφός της ήρθαν σε διαμάχη με γείτονες στην πολυκατοικία τους στη Νίκαια λόγω του χάους και της βρωμιάς που προκάλεσαν τα δεκάδες κατοικίδια τους. Τελικά κλήθηκε η αστυνομία και η κατάσταση στο διαμέρισμα της γυναίκας τους σόκαρε.

Υπήρχαν περιττώματα ζώων παντού, πάνω από 150 γάτες και επτά σκυλιά, καθώς και τουλάχιστον δύο νεκρές γάτες και δύο σκυλιά στο μπάνιο.

Πολλά από τα ζώα ήταν αφυδατωμένα, υπέφεραν από υποσιτισμό ή μολύνθηκαν από παράσιτα και μερικά από αυτά πέθαναν στη συνέχεια λόγω των προβλημάτων υγείας τους. Η ηλικιωμένη γυναίκα παραδέχτηκε ότι είχε καταρρεύσει ενώ προσπαθούσε να φροντίσει τα πολλά κατοικίδια της, αλλά περιέγραψε τα ζώα ως «την αγάπη της ζωής της».

Η ανώνυμη γυναίκα είπε στους ερευνητές ότι το πρόβλημά της ξεκίνησε το 2018, αφού πήρε τρεις γάτες και τρία σκυλιά των γονιών της. Σύντομα άρχισε να σώζει και αδέσποτες γάτες, 30 από αυτές. Με τον καιρό, τα ζώα άρχισαν να αναπαράγονται και όταν η αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμά της πέρυσι, είχε τουλάχιστον 159 κατοικίδια γάτες. Ερωτηθείσα γιατί τα κράτησε όλα αν ήξερε ότι δεν μπορούσε να τα φροντίσει σωστά, η 68χρονη γυναίκα είπε ότι θα ένιωθε «εγκαταλελειμμένη επειδή εγκατέλειψε τα ζώα».

Μετά από ψυχιατρική αξιολόγηση, η γυναίκα διαγνώστηκε με «Σύνδρομο του Νώε», το οποίο περιγράφεται ως ψυχολογική ανάγκη να φροντίζεις και να σώζεις ζώα, ακόμη και όταν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις. Για να μην ξαναπέσει θύμα της κατάστασής της, ένας δικαστής εξέδωσε μόνιμη απαγόρευση διατήρησης κατοικίδιων ζώων. Η γυναίκα και ο σύντροφός της διατάχθηκαν επίσης να πληρώσουν περισσότερα από 150.000 ευρώ (160.000 δολάρια) σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  Hellas-Now

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια