Ιράν: «Θα κτυπήσουμε με πενταπλάσια ισχύ το Ισραήλ αν τολμήσει να απαντήσει με επίθεση στο έδαφός μας»!!!

Ιράν: «Θα κτυπήσουμε με πενταπλάσια ισχύ το Ισραήλ αν τολμήσει να απαντήσει με επίθεση στο έδαφός μας»!!!

 


Απόψε η επίθεση του Ισραήλ; - «Την ώρα που θα απογειωθεί το πρώτο μαχητικό του Ισραήλ, οι πύραυλοί μας θα εκτοξευθούν» ανακοίνωσε το Ιράν

«Την ώρα που θα απογειωθεί το πρώτο μαχητικό του Ισραήλ, οι πύραυλοί μας θα εκτοξευθούν» ανακοίνωσε το Ιράν, αναμένοντας απόψε την ισραηλινή επίθεση.

Επίσης η Τεχεράνη προειδοποιεί με κτύπημα πολύ ισχυρότερο από αυτό του Σαββάτου.

Το Γενικό Επιτελείο του Ιράν είχε προβλέψει ότι το Ισραήλ θα απαντούσε στην επίθεση αντιποίνων που θα δεχόταν από το Ιράν και έχει σχεδιάσει την απάντησή του στο Ισραήλ, η οποία θα είναι ακόμα πιο ισχυρή από την αρχική επίθεση.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να δεχθούμε την επίθεση του Ισραήλ και να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση αμέσως μετά την νέα επίθεση εναντίον του Ιράν» δηλώνουν πηγές από την Τεχεράνη. «Θα επιτεθούμε με πενταπλάσια ισχύ από αυτή του Σαββάτου και χωρίς προειδοποίηση».

Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνει ότι υπήρχε προειδοποίηση από το Ιράν προς «ενδιάμεσα μέρη» (Τουρκία, Κατάρ) για την επίθεσή του το βράδυ του Σαββάτου.

Ούτε το 5% του ιρανικού βαλλιστικού οπλοστασίου χρησιμοποιήθηκε στην χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η οποία δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Αλλά απέδειξε στην πράξη ότι ακόμα και “basic” βαλλιστικά όπλα ή drones με μηχανή από «παπάκι» όπως τα Shahed-136 αν εκτοξευθούν σε μεγάλους αριθμούς μπορούν να προκαλέσουν κορεσμό της εχθρικής αεράμυνας και πλήξουν σε ένα ποσοστό τους, τους στόχους τους.

Το Ιράν όμως διαθέτει τεράστιο βαλλιστικό οπλοστάσιο (3.000 πύραυλοι) με ακτίνα δράσης που φτάνει μέχρι την Ευρώπη και κυρίως πολύ πιο προηγμένο τεχνολογικά από αυτά που εκτοξεύθηκαν χθες.

Οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ και η Ιορδανία που συμμετείχαν στην αναχαίτιση του μεγαλύτερου τμήματος των ιρανικών όπλων (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική η αναχαίτιση μιας δεύτερης ή τρίτης ιρανική επίθεσης.

Σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου εδώ και 48 ώρες αρνείται να μιλήσει με ξένους αξιωματούχους οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να μην προχωρήσει σε αντίποινα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του IDF, Herzi Halevi, με φόντο ένα F-35I Adir έδωσε συνέντευξη Τύπου από την αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ μαζί με τεχνικούς και πιλότους της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι «η εκτόξευση τόσων πολλών βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων κρουζ και drones εναντίον του εδάφους του κράτους του Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με μια απάντηση».

Σημειώνεται ότι η αεροπορική βάση Nevatim είναι αυτή που κτυπήθηκε από τους Ιρανούς και είναι έδρα τριών Μοιρών F-35I Adir, της 116ης Southern Lions, της 117ης First Jet Squadron και της 140ης Golden Eagle.

Ποιους στόχους μπορεί να κτυπήσει το Ισραήλ:

– Μια εγκατάσταση στην Τεχεράνη που ανήκει στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα

– Μια εγκατάσταση που εξυπηρετεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

– Γενικευμένη επίθεση σε Fordow, Natanz, εναντίον στόχων δηλαδή που αποτελούν την “καρδιά” του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Αυτή είναι και η χειρότερη επιλογή όλων και με μικρές πιθανότητες επιτυχίας καθώς η ιρανική αεράμυνα είναι προσανατολισμένη στην προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Ταυτόχρονα, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως, τόσο οι ιρανικές μονάδες αεράμυνας έχουν τεθεί σε μέγιστη ετοιμότητα, όσο και η ισραηλινή Αεροπορία είναι έτοιμη για κρούση σε στόχους στο Ιράν.

Δείτε εδώ τις σχετικές αναρτήσεις στο «Χ»

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια