Κατάρρευση των Ουκρανών στο Τσάσιβ Γιαρ: Ταξιαρχίες διαλύονται και αρνούνται να εκτελέσουν εντολές!!!

Κατάρρευση των Ουκρανών στο Τσάσιβ Γιαρ: Ταξιαρχίες διαλύονται και αρνούνται να εκτελέσουν εντολές!!!

 


Υπό διάλυση δύο ταξιαρχίες - Αρνούνται να εκτελέσουν εντολές και αποχωρούν άλλες δύο

H τακτική κατάσταση στο Τσάσιβ Γιαρ γίνεται πολύ δύσκολη για τους Ουκρανούς καθώς οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει σχεδόν ολοκληρωτικά το ανατολικό τμήμα και σύμφωνα με ουκρανικές πηγές διαλύθηκε η 80η Αερομεταφερόμενη ουκρανική Ταξιαρχία λόγω βαρύτατων απωλειών ενώ η 67η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που αποτελείται από εθελοντές του περιβόητου «Δεξιού Τομέα», εγκατέλειψε την πόλη!

Ειδικότερα, η 67η Ταξιαρχία πήρε την απόφαση αυτή θεωρώντας πως δεν είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Όμως ακόμα και η 3η Ταξιαρχία του Συντάγματος Αζόφ, αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές και να μεταβεί στο Τσάσιβ Γιαρ για να ενισχύσει την αμυντική διάταξη στον δυτικό τομέα της πόλης.

Πληροφορίες για διάλυση υπάρχουν και για την 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που και αυτή λόγω βαρύτατων απωλειών και λόγω αδυναμίας αναπλήρωσης τους τείνει να μην μπορεί να είναι πλέον επιχειρησιακή.

Μεγάλο μέρος της έχει παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες δύο ημέρες.

Όλα αυτά δείχνουν εξαιρετικά χαμηλό ηθικό το οποίο έχει ως αιτία την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και την ανεπάρκεια σε πυρομαχικά.

Μεγάλη συμβολή στην κατάρρευση του ηθικού των Ουκρανών είχε χθεσινός βομβαρδισμός εκατοντάδων στελεχών της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, τα οποία είχαν αναπτυχθεί στο Σλαβιάνσκ.

Το πλήγμα αυτό προκάλεσε δυσάρεστη εντύπωση και στην ίδια τη Γαλλία.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: pronews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια