Ο ΣΤΙΧΟΣ, με το ΕΔΑΦΙΟ της ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 9/ 5/2024 , στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

Ο ΣΤΙΧΟΣ, με το ΕΔΑΦΙΟ της ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 9/ 5/2024 , στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!


Εκθειάστε, ευχαριστήστε και δοξάστε τον Κύριο, τον Θεό του Ισραήλ.

Α΄ΧΡΟΝΙΚΏΝ 16:4

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΙΧΟ

Μετά την ανάκτηση της κιβωτού του Θεού από τους Φιλισταίους, ο βασιλιάς Δαβίδ προετοιμάστηκε για λατρεία διορίζοντας συγκεκριμένους μουσικούς ανάμεσα στους Λευίτες (Α ́ Χρον. 15:16–24). Όταν η κιβωτός τελικά τοποθετήθηκε μέσα στη σκηνή, ο Δαβίδ έκανε προσφορές και κάλεσε τους λειτουργούς της μουσικής σε μια τριπλή εντολή για λατρεία. Έπρεπε να εξυμνούν, να ευχαριστούν και να δοξάζουν τον Θεό (16:4).

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι όταν μπαίνουμε σε καιρό λατρείας, η επιθυμία της καρδιάς μας πρέπει να είναι ευγνωμοσύνης και επαίνου προς Εκείνον που πρέπει να αγαπάμε πάνω απ' όλα (Δευτ. 6:5). Είναι Αυτός που είναι αγάπη (Α ́ Ιωάννου 4:16). Αλλά αυτή η επιθυμία της καρδιάς μας να αγαπάμε τον Θεό δεν είναι δυνατή χωρίς μια συνειδητή επιλογή στο μυαλό μας. Όπως οι μουσικοί στο 1 Χρονικών 16, πρέπει να εκθειάζουμε, να θυμόμαστε και να είμαστε προσεκτικοί. Στη Βίβλο, η αμαρτία του λαού του Θεού αρχίζει συχνά με μια λήθη, η οποία οδηγεί στην εγκατάλειψη του Θεού και των εντολών Του.

Είμαστε διαφορετικοί; Μέσα στην πολυάσχολη ζωή και τους περισπασμούς της ζωής, είναι εύκολο να μην θυμάσαι τον Θεό και να μην έχεις επίγνωση του Λόγου Του. Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε ή να δοξάσουμε τον Θεό αν δεν Τον εξυμνήσουμε, όχι μόνο σε μια λατρευτική συνάθροιση, αλλά ανάμεσα στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Την ημέρα που ο Δαβίδ διέταξε να ψάλλεται αίνος (ίδια εβραϊκή λέξη για την ευχαριστία) στον Κύριο (εδ. 7), ο Θεός μας έδωσε τους στίχους ενός ύμνου ευχαριστίας και δοξολογίας, που μας υπενθυμίζει να «επιζητούμε πάντοτε το πρόσωπό του» (εδ. 11) και να «θυμόμαστε τα θαύματα που έχει κάνει» (εδ. 12).

 


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:

Ας πάμε βαθύτερα ευχαριστώντας το ΘΕΟ νυχθημερόν!

Κατοικεί ο Θεός και ο Λόγος Του καθημερινά στις σκέψεις σας; Γράψτε ένα «τραγούδι» ευγνωμοσύνης και δοξολογίας προς Αυτόν σήμερα, χρησιμοποιώντας τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά σας!

Η  ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Ουράνιε Πατέρα, Σε ευχαριστώ για την κληρονομιά των μεγάλων κλασικών συνθετών – Μπαχ, Χαίντελ, Μέντελσον και πολλών άλλων – που έγραψαν τη μουσική τους για Σένα! Τον Ύψιστο Θεό και Δημιουργό όλων μας!
 Μας βοηθούν, στην πολυάσχολη ζωή μας, να έχουμε επίγνωση Σε Σένα και του Λόγου Σου.
Δώσε μας έμπνευση την σημερινή ημέρα ,να ευχαριστήσουμε με όλη την καρδιά, το πνεύμα και το νου μας ΕΣΕΝΑ! Τον Άγιο ΘΕΟ μας τον Παντοδύναμο τον πολυέλεο και πολυέσπλαχνο!
Αμήν!

 

Διαβάστε και άλλη ανάλυση στίχων στον σύνδεσμο:

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/search/label/Ο%20ΣΤΙΧΟΣ%20της%20ΗΜΕΡΑΣ

 

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια