Οι φράουλες δεν ενισχύουν μόνο το ανοσοποιητικό, αλλά διατηρούν και τα δόντια πιο λευκά.
Ο χρόνος, η κατανάλωση καφέ, τσαγιού και η κακή στοματική υγιεινή έχουν σαν αποτέλεσμα τα δόντια να χάνουν σταδιακά το λευκό τους χρώμα και να κιτρινίζουν.
Τι μπορείτε να κάνετε; Πολλοί χρησιμοποιούν τα διάφορα προϊόντα λεύκανσης που υπάρχουν στην αγορά για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών τους. Άλλοι κάνουν λεύκανση στον οδοντίατρο. Αυτό όμως που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι μπορείτε να μειώσετε και να προλάβετε το κιτρίνισμα των δοντιών και εντάσσοντας συγκεκριμένα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή.
Πρώτο και καλύτερο, οι φράουλες.
Φράουλες για πιο λευκά δόντια
Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ, ένα οξύ που έχει λευκαντικές ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τους λεκέδες στα κιτρινισμένα δόντια.
Το μηλικό οξύ επίσης αυξάνει την παραγωγή του σάλιου σε άτομα με ξηροστομία. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το σάλιο μειώνει την τερηδόνα που είναι και μία από τις πιο κοινές αιτίες ου αποχρωματισμού, και αυτό το πετυχαίνει απομακρύνοντας υπολείμματα τροφίμων.
Οι φράουλες είναι πλούσιες και σε βιταμίνη C η οποία προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την πρόληψη φλεγμονής των ούλων.
Για να κάνετε λεύκανση στα δόντια με φράουλες, θα χρειαστείτε μία ώριμη φράουλα, την οποία θα πολτοποιήσετε και θα την ανακατέψετε με μισή κουταλιά μαγειρική σόδα.
Στη συνέχεια θα απλοποιήσετε το μείγμα κατά μήκος των δοντιών με μία οδοντόβουρτσα. Αφήστε το μείγμα για πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετέ τα πολύ προσεκτικά με οδοντόκρεμα.
Χρησιμοποιείστε το μείγμα μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, η σόδα σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα πρέπει να είναι συχνή και εκτεταμένη, αφού μακροπρόθεσμα, το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.
Πηγή:europost.gr
0 Σχόλια