Μόλις 10 κεράσια και έχεις το πιο γευστικό φάρμακο για τις φλεγμονές!
Από ότι φαίνεται τα κεράσια μπορούν α μειώσουν τις φλεγμονές περισσότερο και από ένα αντιφλεγμονώδες, σύμφωνα με έρευνα.
Τι έδειξε η έρευνα για τα κεράσια
Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Βοστόνης βρήκαν σε μελέτη τους πως άνθρωποι που έτρωγαν 10 κεράσια τη μέρα μείωσαν τα συμπτώματα του ουρικού οξέος κατά 50% μέσα σε 48 ώρες. "Τα πετροκέρασα περιέχουν υψηλά επίπεδα μιας φυτικής χρωστικής, της ανθοκυανίνης, που έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες" τονίζει ο Hynon K. Choi, MD, συγγραφέας της μελέτης.Άλλες μελέτες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφειας έδειξαν πως ασθενείς που έπιναν 2 μπουκάλια (από 240 ml) χυμό πετροκέρασου τη μέρα για 6 εβδομάδες ανέφεραν σημαντική βελτίωση στον πόνο και στη δυσκαμψία.
Η διατροφική αξία των κερασιών
Βιταμίνη C: Ισχυρό αντιοξειδωτικό, απαραίτητο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή κολλαγόνου.
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Συμμετέχουν σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, όπως ο μεταβολισμός, η παραγωγή ενέργειας και η λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Βιταμίνη Α: Βασική για την υγεία των ματιών, του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Φυλλικό οξύ: Σημαντικό για την ανάπτυξη του εμβρύου και την πρόληψη νευρολογικών σωληναρίων ελαττωμάτων.
Κάλιο: Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό.
Σίδηρος: Σημαντικός για την μεταφορά οξυγόνου στο σώμα και την πρόληψη της αναιμίας.
Μαγνήσιο: Βοηθά στη λειτουργία των μυών και των νεύρων, στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην αρτηριακή πίεση.
Ασβέστιο: Απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών.
Χαλκός: Συμμετέχει στην απορρόφηση του σιδήρου και στην παραγωγή ενέργειας.
Μαγγάνιο: Βοηθά στην ανάπτυξη των οστών, στην επούλωση πληγών και στη λειτουργία του μεταβολισμού.
Ανθοκυανίνες: Ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες και μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
Μελατονίνη: Βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Φυτικές ίνες: Βοηθούν στην πέψη, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Φυτοστερόλες: Μειώνουν τα επίπεδα "κακής" χοληστερόλης στο αίμα.
Ποια είναι τα οφέλη των κερασιών;
Είναι πλούσια σε προστατευτικές φυτικές ενώσεις και προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Αυτές περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να ανακουφίσουν καταστάσεις όπως το ουρικό οξύ, οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο χυμός μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος για όσους ασχολούνται με την άσκηση αντοχής λόγω της ικανότητάς του να ενισχύει τη μυϊκή λειτουργία και να μειώνει τη μυϊκή βλάβη.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα με: ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ
&ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Επίσης, ο χυμός κερασιού βελτιώνει τον ύπνο λόγω της φυσικής περιεκτικότητάς του σε μελατονίνη, μια ορμόνη που συμβάλει στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού και υποστηρίζει την έναρξη του ύπνου. Πιο συγκεκριμένα:
1. Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ).
2. Κάνουν καλό στην καρδιά
3. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση4. Μειώνουν τη χοληστερόλη
5. Βοηθούν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα
6. Ενισχύουν την αποκατάσταση μετά την άσκηση
7. Μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου
Πηγή: (shape.gr)
0 Σχόλια