Και “ιδιωτικοποίηση του αίματος” ετοιμάζει η κυβέρνηση!!! Ανοίγει ο δρόμος για να “πωλούν” το αίμα τους οι Έλληνες πολίτες!!!!

Και “ιδιωτικοποίηση του αίματος” ετοιμάζει η κυβέρνηση!!! Ανοίγει ο δρόμος για να “πωλούν” το αίμα τους οι Έλληνες πολίτες!!!!

 


Ανοίγει ο δρόμος για να "πωλούν" οι πολίτες το αίμα τους, με ουσιαστική εγκατάλειψη της εθελοντικής προσφοράς!

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν “έτοιμο” κυβερνητικό σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του αίματος.

Ο Υπουργός αρνήθηκε την “πατρότητα” του νομοσχεδίου, αλλά επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει ένα νέο καθεστώς, όπου οι πολίτες θα δίνουν το αίμα τους με χρηματική αποζημίωση! Δηλαδή θα πωλούν το αίμα του-για να το πούμε πιο απλά- για να εισπράξουν χρήματα!

Μόλις νομοθετηθεί το νέο καθεστώς, είναι σαφές ότι, στην πράξη, θα καταργηθεί η εθελοντική προσφορά αίματος, που ισχύει σήμερα η θα περιοριστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Από την άλλη πλευρά και σε μια δεύτερη και τρίτη ανάγνωση του όλου θέματος, μπορεί κανείς να αντιληφθεί, σε μια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων, πως θα λειτουργήσει αυτό το μέτρο και πως θα σπρώξει σε κινήσεις απελπισίας και ηθικής κατάπτωσης ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού!

Πιο συγκεκριμένα τώρα, οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας έχουν ως εξής:

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για αυτό το θέμα. Διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφημερίδες ένα προσχέδιο νόμου που δεν είναι του Υπουργείου

Οι αντιδράσεις προέρχονται από τους μονίμως αντιδρούντες. Η δήθεν δυσαρέσκεια της Κομισιόν που γράφτηκε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, είναι σχεδόν αστειότητα καθόσον θα ήταν αδιανόητο η Κομισιόν να εκφράζει αντιρρήσεις για κάτι που το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία»

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και ναι, δεν αποκλείεται να πάει και η Ελλάδα προς τα εκεί.

Θα έχουμε τον χρόνο μέσα στο καλοκαίρι να συζητήσουμε με όλους τους ενδιαφερομένους και να δούμε αν η Ελλάδα επιθυμεί ή όχι να κάνει κάτι που το κάνει ήδη η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες

Η αποζημίωση των αιμοδοτών είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και πλέον χρησιμοποιείται και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

Η τάση είναι όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση παρά το αντίθετο. Για ποιον λόγο; Διότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα πλάσματος σε παγκόσμιο επίπεδο άρα η εθελοντική διαδικασία δεν επαρκεί για την ανθρωπότητα. Είναι τόσο απλό. Από την ώρα που δεν επαρκεί η εθελοντική διαδικασία, οι διάφορες χώρες σκέφτονται και άλλες λύσεις. Εγώ δεν θέλω να προκαταλάβω τη δημόσια συζήτηση ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Θα το εξετάσουμε, είναι η σωστή απάντηση.

Δεν έχουμε καμία υποχρέωση από κανέναν. Οφείλω, όμως, να πω σε αυτούς που εγείρουν γενικώς το θέμα, υποστηρίζοντας ότι το αίμα πρέπει να συλλέγεται μόνο επί εθελοντικής βάσεως, πως η Ελλάδα εισάγει αίμα και πληρώνει για την εισαγωγή αυτή.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ζήτημα εθελοντικής βάσεως, είναι και ζήτημα αγοραπωλησίας αφού εισάγουμε και πληρώνουμε άρα οι όλες σχετικές ετικέτες που βάζουν, έχουν την ίδια αξία όλων των σχετικών αριστερίστικων ιδεών. Επιτέλους, ας βγουν στον πραγματικό κόσμο. Ο πραγματικός κόσμος είναι ότι η Ελλάδα εισάγει 200.000 φιάλες αίμα το χρόνο και «αυτό είναι απαράδεκτο.

Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μην χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Εάν κάποιος έχει αντίρρηση ή κάποια άλλη πρόταση, να την καταθέσει στον δημόσιο διάλογο όπως πρέπει. Ούτε με κραυγές ούτε με κατηγορίες»

 

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια