ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΛΟΒΑΚΤΙΡΙΔΙΑ από κόπρανα και μικροοργανισμοί σε φυσικό μεταλλικό νερό!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΛΟΒΑΚΤΙΡΙΔΙΑ από κόπρανα και μικροοργανισμοί σε φυσικό μεταλλικό νερό!!!

 


Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού στην Σλοβενία.

Εντείνονται οι έλεγχοι των αρχών στις Ευρωπαϊκές χώρες σε εμφιαλωμένα νερά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γαλλία αλλά αφορά την παγκόσμια αγορά, με τα νερά της Nestle. Υπενθυμίζεται ότι στα νερά της πολυεθνικής εκτός από τις παράνομες μεθόδους εμφιάλωσης που χρησιμοποιεί, εντοπίστηκαν επικίνδυνα βακτήρια, κόπρανα, φυτοφάρμακα και χημικά. Σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ANSES, οι πηγές των νερών της Nestle, ήταν μολυσμένες. Συγκεκριμένα, οι πηγές νερού της μάρκας Perrier είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μολυσμένες με χημικές ουσίες. Πρόσφατα μάλιστα η Nestle κατέστρεψε δύο εκατομμύρια μπουκάλια Perrier λόγω “μόλυνσης της πηγής”. Αλλά δεν είναι μόνο οι Nestle.

Η Διοίκηση Ασφάλειας Τροφίμων, Κτηνιατρικής και Φυτοπροστασίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας έλαβε δείγμα φυσικού εισαγόμενου μη ανθρακούχου μεταλλικού νερού στο πλαίσιο επίσημης δειγματοληψίας , στο οποίο διαπιστώθηκε υπέρβαση στην οριακή τιμή για τον συνολικό αριθμό μικροοργανισμών και ορισμένων κολοβακτηριδίων. To φορτίο με τα μεταλλικά νερά κρατήθηκε από τις αρχές και δεν έφτασε στους καταναλωτές. Το νερό είναι της εταιρείας onizacija doo, στη Σερβία.

Πρόκειται για το φυσικό μεταλλικό νερό Tesla με ημερομηνία Best before  16.04.2025. Η ανάλυση έδειξε ότι σημειώθηκε υπέρβαση της οριακής τιμής για τον συνολικό αριθμό των μικροοργανισμών και παρουσία μικρού αριθμού κολοβακτηριδίων, που αποτελεί δείκτη ρύπανσης κοπράνων. Το E.coli δεν επιβεβαιώθηκε. Με βάση τα παραπάνω, ο εισαγωγέας σταμάτησε να θέτει το νερό σε κυκλοφορία.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 15 Μαρτίου εγκύκλιο για τους υγειονομικούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις εμφιάλωσης νερού και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μεταξύ άλλων θα ελεγχθούν η ποιότητα, οι όροι κυκλοφορίας στο εμπόριο φυσικού μεταλλικού νερού, η συμμόρφωση με τη νομοθεσία και η επισήμανση

 

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια