Πρίγκιπας Χάρι: Ανατροπή- Τα παιδιά του αλλάζουν το επίθετο τους!

Πρίγκιπας Χάρι: Ανατροπή- Τα παιδιά του αλλάζουν το επίθετο τους!

 


Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν τα ονόματα των παιδιών τους στον βασιλικό ιστότοπό τους - τερματίζοντας μια 64χρονη βασιλική παράδοση ονοματοδοσίας.

Το ζευγάρι έγινε πρωτοσέλιδο όταν κυκλοφόρησε τη νέα του ιστοσελίδα sussex.com και οι θαυμαστές είδαν τη μικρή πριγκίπισσα Lilibet και τα ονόματα του πρίγκιπα Archie να έχουν αλλάξει επίσης. Αντί να είναι γνωστοί ως Mountbatten-Windsors, ο Archie και η Lilibet έχουν πάρει το επώνυμο Sussex από τη στέψη. Ο νέος ιστότοπος εμφάνισης κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας τον παλιό ιστότοπο Archwell.

Το επώνυμο Mountbatten-Windsor θεσπίστηκε από τον Privy Counsel – τους επίσημους συμβούλους της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ II – το 1960 και εφαρμόστηκε σε αρσενικούς απογόνους της Αυτής Μεγαλειότητας και του Πρίγκιπα Φίλιππου. Μια πηγή είπε στους Times: «Η πραγματικότητα πίσω από τη νέα τοποθεσία είναι πολύ απλή – είναι ένας κόμβος για τη δουλειά που κάνουν οι Σάσεξ και αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η οικογένεια έχει, από τη στέψη του Βασιλιά, το ίδιο επώνυμο για πρώτη φορά. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για κάθε οικογένεια. Αντιπροσωπεύει την ενοποίησή τους και είναι μια περήφανη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, η απόφαση να χρησιμοποιήσουν τους βασιλικούς τίτλους των παιδιών τους στη νέα τους ιστοσελίδα έχει χαρακτηριστεί ως “έκπληξη”. Έχει διχάσει τους θαυμαστές και πυροδότησε μια βασιλική διαμάχη κατηγορώντας τους ότι καυχιούνται για τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια. Η κύρια αρχική σελίδα καλωσορίζει τους επισκέπτες στον ιστότοπο του “The Office of Prince Harry & Meghan, The Duke & Duchess of Sussex” και διαθέτει ένα ειδικό οικόσημο σχεδιασμένο για τη Meghan. Ο ιστότοπος έχει επίσης αναλυτικά βιογραφικά για κάθε ζευγάρι.

Για τον Χάρι γράφουν: «Ο πρίγκιπας Χάρι ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Μέγκαν και τα δύο τους παιδιά τον Πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ». Ενώ για τη Μέγκαν λέει: “Η Meghan ζει στην Καλιφόρνια με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Archie και την πριγκίπισσα Lilibet.” Και σύμφωνα με βασιλική πηγή, το να αναφέρουν τα παιδιά τους ως Πρίγκιπα και Πριγκίπισσα έχει προκαλέσει «έκπληξη».

Ο Archie, πέντε και η τρίχρονη Lilibet δεν έλαβαν τίτλους πρίγκιπα/πριγκίπισσας ή HRH κατά τη γέννηση, καθώς δεν ήταν τότε εγγόνια του μονάρχη. Όταν ο Κάρολος έγινε βασιλιάς τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ έγιναν εγγόνια ενός Μονάρχη που άλλαξε το καθεστώς τους. Τότε αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν βαφτίστηκε η Lilibet, ότι στα παιδιά θα δοθούν τίτλοι πρίγκιπα και πριγκίπισσας.

 

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια