Τα
καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη
Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών
οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά,
περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επισοδείων και του εμφράγματος, ενώ έχουν
και αντικαρκινική δράση. Η κατανάλωση καρυδιών προσφέρει επίσης ποιοτικό ύπνο.
Παρά
τις ευεργετικές τους ιδιότητες, όμως, η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με
ιδιαίτερη προσοχή, αφού 30 γραμμάρια καρυδιών περιέχουν 200 θερμίδες. Επίσης,
θα πρέπει να τα φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος χωρίς υγρασία ή σε αεροστεγή
αποθηκευτικά σκεύη μέσα στο ψυγείο.
0 Σχόλια