- Γνωρίζετε ποιες είναι οι πιο ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;

- Γνωρίζετε ποιες είναι οι πιο ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;



Η σύγχρονη ιατρική με συνεχόμενα τεστ και πειράματα, προσπαθεί να μειώσει όλες τις εθιστικές ουσίες, που προκαλούν εξάρτηση και σοβαρά προβλήματα τόσο στην υγεία, όσο και στη καθημερινότητα του κόσμου.

Το πόσο εθιστική είναι μια ουσία, εξαρτάται από τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό μας, αλλά και το βαθμό εκδήλωσης των συμπτωμάτων στέρησης.

Οι 5 πιο εθιστικές ουσίες σύμφωνα με την τελευταία έρευνα είναι οι εξής:

Ηρωίνη

Ο βαθμός εθισμού είναι σχεδόν 100%. Η ηρωίνη είναι ένα ναρκωτικό που προκαλεί αύξηση του επιπέδου της ντοπαμίνης του εγκεφάλου έως και 200 %, σύμφωνα με πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί σε ζώα. Εκτός του εθισμού, η ηρωίνη είναι επίσης επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τον θάνατο στον χρήστη.

Κοκαΐνη

Ένας στους 3 που δοκιμάζει κοκαΐνη θα βρεθεί εξαρτημένος. Η κοκαΐνη αυξάνει 3 φορές από το κανονικό τη ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, ενώ οι έρευνες το φέρνουν δεύτερο, σε ευκολία εύρεσης ναρκωτικό στο κόσμο.

Νικοτίνη

Τα τελευταία 5 χρόνια η αντικαπνιστική εκτσρατεία έχει ενταθεί με όμως πολύ μικρά ποσοστά επιτυχίας, ως προς τη διακοπή του τσιγάρου. Αυτό που δεν γνωρίζει ο καπνιστής όμως, είναι ότι η νικοτίνη εισέρχεται στον εγκέφαλο πολύ γρήγορα, και φεύγει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο καπνιστής να εμφανίζει σύνδρομο στέρησης πάρα πολύ συχνά μέσα στην ημέρα. 1 δις άνθωποι είναι καπνιστές αυτή τη στιγμή, ενώ κάθε χρόνο 8 εκατ. καπνιστές πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.

Βαρβιτουρικά

Η χρήση τους έχει μειωθεί μετά από οδηγίες του Οργανισμού Φαρμάκων. Η μαύρη αγορά όμως δημιουργεί μια νέα γενιά εξαρτημένων από τα βαρβιτουρικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου, να προσφεύγουν σε ιατρική βοήθεια για απεξάρτηση από τα φάρμακα.

Αλκοόλ

Όπως και στη περίπτωση των τσιγάρων, το αλκοόλ μπορείς να το βρεις παντού. Η ζημιά όμως που προκαλεί είναι αντίστοιχη των ναρκωτικών. 22% του κόσμου δηλώνει εκαρτημένο από το αλκοόλ, ενώ πέρσι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με το αλκοόλ, 2 εκατ. κόσμου







Πηγή:  E-Daily.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια