Κορμός
σοκολάτας - Μωσαϊκό – Σαλάμι.
Το αγαπημένο
γλύκισμα όλων μας!
Μεριδες
12
Χρονος εκτελεσης
3 ώρες + 30 λεπτά
Συστατικά:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
400 γρ. κουβερτούρα από
55% κακάο
2 κ.σ. μέλι
450 γρ. μπισκότα τύπου
πτιμπερ ή ότι μας αρέσει
Οδηγίες:
Βάζουμε την κρέμα
γάλακτος να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε την κουβερτούρα
σε μικρά κομμάτια , σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι.
Λίγο πριν βράσει η
κρέμα γάλακτος την αδειάζουμε επάνω στην
κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε απαλά με
μια μαρίζ - σπάτουλα σιλικόνης ( ΟΧΙ
σύρμα γιατί το μείγμα παίρνει αέρα ).
Θα είναι έτοιμο όταν θα
έχουμε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα γυαλιστερό και χωρίς φουσκάλες.
Αφήνουμε την γκανάζ σε
θερμοκρασία δωματίου για λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σπάμε τα μπισκότα με τα
χέρια, σε χοντά κομμάτια και προσθέτουμε αν θέλουμε και ξηρούς καρπούς.
Προσθέτουμε το μείγμα
της σοκολάτας γκανάζ και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να ενωθούν καλά όλα τα
υλικά μας .
Αδειάζουμε το μείγμα
μας σε μια παραλληλόγραμη φόρμα και αφήνουμε
στο ψυγείο για τουλάχιστον
4 ώρες να
σταθεροποιηθεί. Αλλιως πλάθουμε σε σχημα σαλαμιου μεσα σε αλουμινοχαρτο.
Για να ξεφορμάρουμε,
βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μια
πιατέλα.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα φρούτα και
ζάχαρη άχνη.
Πηγή: gourmed.gr
0 Σχόλια