ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

            

(Ο Ιησούς είπε:) Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Υπάγετε απ' εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον, το ητοιμασμένον διά τον διάβολον και τους αγγέλους αυτού.

Ματθαίος 11: 28 Ματθαίος 25: 41

Κοντά στον Ιησού, ή μακριά Του;

     «Ελάτε σε Μένα»... «Φύγετε μακριά από Μένα»... Είναι το ίδιο πρόσωπο που απαγγέλλει αυτά τα λόγια, αλλά όχι την ίδια στιγμή. Η πρώτη πρόσκληση αντηχεί ακόμα και σήμερα. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που είναι κουρασμένοι και φορτωμένοι. Τι είναι αυτό που κουράζει τον άνθρωπο; Η αμαρτία και οι συνέπειές της.

     Το κάλεσμα του Σωτήρα είναι για όλους τους ανθρώπους: «Ελάτε σε Μένα, όλοι...». Η αγάπη Του μας διεκδικεί όλους! Το να έρθει κανείς σ’ Αυτόν όταν η καρδιά του και η συνείδησή του είναι φορτωμένα, σημαίνει ότι θα βρει την ανάπαυση της ψυχής του, την ελευθερία και την παρηγοριά. Σημαίνει ότι θα βρει Αυτόν που γεμίζει το κενό της καρδιάς μας, που παίρνει πάνω Του τη δυστυχία μας, και που μας αγαπά. Ναι, με αγαπάει τόσο, ώστε να μπορώ ν’ ανοιχτώ μπροστά Του, χωρίς να φοβάμαι μήπως με διώξει. Με καλεί χωρίς να ζητάει τίποτα από μένα σαν αντάλλαγμα, και μου προσφέρει μια ευτυχία την οποία πλήρωσε ο Ίδιος με τα παθήματά Του και με το θάνατό Του.

     Αύριο τα λόγια αυτά δεν θα είναι λόγια του Σωτήρα, αλλά του Κριτή. Θα είναι η ίδια φωνή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά το μήνυμα θα είναι αλλαγμένο: «Φύγετε μακριά από Μένα, στο πυρ το αιώνιο...». Θα απευθυνθεί όμως μόνο σ’ εκείνους που θα έχουν αρνηθεί ν’ ακούσουν και δεν θα έχουν απαντήσει στον Σωτήρα.

     Κοντά Του, ή μακριά Του; Να, ποια είναι η μεγάλη ερώτηση! Μακριά απ’ Αυτόν που είναι η ζωή και το φως, βρίσκονται ο θάνατος και η νύχτα που βασιλεύουν. Ελάτε λοιπόν στον Ιησού Χριστό σήμερα!

     Φτωχός, τυφλός, ελεεινός,

     Χωρίς ελπίδα, ούτε φως.

     Σε Σένα έρχομαι Χριστέ,

     Ω, Άμωμε Θεού Αμνέ.

ΟΛΕΣ οι καλημέρες εδώ :




Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια