ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

  


Ο Θεός είναι μεγαλήτερος του ανθρώπου. Διά τι αντιμάχεσαι προς αυτόν; διότι δεν δίδει λόγον περί ουδεμιάς των πράξεων αυτού. (Ο Ιησούς είπε:) Σεις με φωνάζετε, Ο Διδάσκαλος και ο Κύριος, και καλώς λέγετε, διότι είμαι.

Ιώβ 33: 12, 13 Ιωάννης 13: 13

Γιατί αυτός;

     Ο Ιησούς είχε δώδεκα μαθητές. Μεταξύ αυτών, ο Πέτρος, ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος ο αδελφός του είχαν επιλεγεί απ’ τον Χριστό για να είναι μάρτυρες σε αρκετά αξιοσημείωτα γεγονότα: στην ανάσταση ενός παιδιού (Λουκάς 8: 51), στη μεταμόρφωση του Ιησού (Λουκάς 9: 28), και στην έντονη πνευματική πάλη που είχε λίγο πριν τη σταύρωσή Του (Μάρκος 14: 33). Τους ξαναβρίσκουμε και πάλι στις Πράξεις των αποστόλων. Εκεί διαβάζουμε ότι «ο βασιλιάς Ηρώδης... είχε θανατώσει με μάχαιρα τον Ιάκωβο, τον αδελφό του Ιωάννη». Ο Ιάκωβος λοιπόν πεθαίνει πολύ γρήγορα σαν μάρτυρας, και η μαρτυρία του σαν μαθητής ολοκληρώνεται εδώ... Η συνέχεια του κεφαλαίου όμως μας αναφέρει τη φυλάκιση του Πέτρου, και τη θαυματουργική του απελευθέρωση
 (Πράξεις 12: 5-11).

     Γιατί άραγε ο Ιάκωβος θανατώθηκε τόσο νωρίς από τον Ηρώδη, ενώ ο Πέτρος απελευθερώθηκε, και ο Ιωάννης έζησε τόσο πολλά χρόνια;

     Γιατί άραγε ο τάδε νεαρός χριστιανός σκοτώνεται τόσο άγρια σ’ ένα δυστύχημα, ενώ κάποιος άλλος ζει πάνω από 90 χρόνια; Γιατί άραγε ο τάδε ιεραπόστολος χάνει τη ζωή του στον αγρό της ιεραποστολής του, ενώ άλλοι, προφανώς λιγότερο χρήσιμοι, ζουν ήσυχα μέχρι τα γεράματά τους; Γιατί άραγε...; Να, ποια είναι τα ερωτηματικά που μερικές φορές είναι ακατανόητα για μας και μας προβληματίζουν! Ο Ιησούς όμως μας δίνει την απάντηση. Ενώ ο Πέτρος Τον ρωτάει για την τύχη που περιμένει τον Ιωάννη, ο Ιησούς του απαντά: «Εάν αυτόν θέλω να μένη εωσού έλθω, τι προς σε;» (Ιωάννης 21: 22). «Εάν Εγώ θέλω», σ’ αυτές τις τρεις λέξεις βρίσκονται τα πάντα!
 Ο Κύριος αποφασίζει κυριαρχικά για τον υπηρέτη Του.

     Όταν συμβαίνουν ορισμένοι δραματικοί και ανεξήγητοι θάνατοι, η μοναδική καθησυχαστική απάντηση για μας είναι η εξής: «Εάν Εγώ θέλω...». Ο Κύριος ξέρει τί κάνει, και μας αγαπά.



Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια