ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

                 

 

Ξέρω ότι ο λυτρωτής μου ζει και θα σταθεί επιτέλους στη γη.

Ιώβ 19:25

Το βιβλίο του Ιώβ στην Παλαιά Διαθήκη μιλάει για έναν ευσεβή άνθρωπο της αρχαιότητας που ήταν επίσης πλούσιος, αλλά η ζωή του ξαφνικά ταραγμένη. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο έχασε τα υπάρχοντά του. έλαβε επίσης την είδηση του ξαφνικού θανάτου των παιδιών του. Αλλά η εμπιστοσύνη του Ιώβ στην καλοσύνη του Θεού δεν μπορούσε να κλονιστεί. Είπε: «Ο Κύριος έδωσε, και ο Κύριος πήρε μακριά. ευλογημένο το όνομα του Κυρίου» (κεφ. 1, εδ. 21). Τότε ο Ιώβ αρρώστησε και μαστιζόταν από βρασμό. Οι επισκέψεις των φίλων του δεν του έφεραν καμία ανακούφιση. Αντίθετα, υπέθεσαν ότι ο Ιώβ είχε γίνει ένοχος: διαφορετικά ο Θεός δεν θα του είχε φέρει τέτοια βάσανα. Τα συμπεράσματα των φίλων του ακούγονται ευσεβή, αλλά ήταν λανθασμένα. Αργότερα ο Θεός τους επέπληξε. Στην αρχή, όμως, οι κατηγορίες τους τον επηρέασαν άσχημα. Και επειδή ο ίδιος ο Θεός παρέμεινε σιωπηλός, φάνηκε στον Ιώβ ότι και ο Κύριος ήταν εναντίον του.

Πόσο εκπληκτικό είναι λοιπόν το επιφώνημά του: «Ξέρω ότι ο λυτρωτής μου ζει». Προσκολλήθηκε στον Κύριο και στις υποσχέσεις Του, ό,τι κι αν κόστιζε. Ο Ιώβ γνώριζε τον Θεό Του και ότι μπορούσε να Τον εμπιστευτεί, ακόμα κι αν τα πράγματα φαίνονταν διαφορετικά. Αυτό είναι το σημάδι της αληθινής πίστης. Κοίταξε πέρα από αυτό που ήταν ορατό στον αιώνιο Θεό και βασίστηκε σε Εκείνον και τις υποσχέσεις Του.

Ο Λυτρωτής δεν είναι άλλος από τον Θεό υιό, Ιησού Χριστό. Ο Ιώβ δεν μπορούσε να το ξέρει αυτό. Αλλά συνειδητοποίησε ότι υπήρχε Κάποιος που θα μιλούσε εκ μέρους του. Ζει και ο Ιώβ θα έβλεπε τον Λυτρωτή του. Ο ίδιος ο Θεός θα τελείωνε τα προβλήματά του.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια