ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κάτω από τις ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ της ΑΓΑΠΗΣ Του ΥΨΙΣΤΟΥ!

ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κάτω από τις ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ της ΑΓΑΠΗΣ Του ΥΨΙΣΤΟΥ!

                

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 5/12/2022   στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!


 

Ο Κύριος... υπό τας πτέρυγας του οποίου ήλθες να σκεπασθής... Οι υιοί των ανθρώπων ελπίζουσιν επί την σκιάν των πτερύγων σου. Σας εσήκωσα ως επί πτερύγων αετού και σας έφερα προς εμαυτόν.

Ρουθ 2: 12 Ψαλμός 36: 7 Έξοδος 19: 4

ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κάτω από τις ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ της ΑΓΑΠΗΣ Του ΥΨΙΣΤΟΥ!

     Η Αγία Γραφή διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που πήγε να καταφύγει κάτω από τις φτερούγες του Θεού. Πρόκειται για την Ρουθ, μια νεαρή χήρα που εγκατέλειψε τη χώρα στην οποία γεννήθηκε για να συνοδέψει την πεθερά της, τη Ναομί, στο Ισραήλ. Η Ρουθ δεν πήγε εκεί για να ψάξει να βρει καταφύγιο, αλλά για να γίνει και δικός της Θεός ο Θεός της Ναομί. Πήγε για να καταφύγει κάτω από «τις φτερούγες» του Θεού, φτερούγες που είναι μια εικόνα της προστασίας και της παρουσίας Του.

     «Θέλεις μια συμβουλή; Αν θέλεις να δραπετεύσεις, δραπέτευσε προς το Θεό. Κατάφυγε σ’ Αυτόν εξομολογούμενος σ’ Αυτόν, και όχι κρυπτόμενος από Αυτόν. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να κρυφτείς απ’ Αυτόν, αλλά μπορείς να Του εξομολογηθείς τις αμαρτίες σου» (Ιερός Αυγουστίνος).

     Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες, με τον πειρασμό, με τα πάθη μας, ας καταφεύγουμε στο Θεό, ας Τον πλησιάζουμε διαμέσου της προσευχής. Ας Του εξομολογηθούμε τα λάθη μας, ας καταφύγουμε κάτω από τις φτερούγες Του, και θα μείνουμε έκπληκτοι με τη χάρη Του.

     Το τρίτο εδάφιο που αναφέρεται παραπάνω, μας θυμίζει ότι ο Θεός ασχολήθηκε με το λαό Του για να τον βγάλει από την Αίγυπτο, σαν να τους μετέφερε πάνω στις φτερούγες Του. Όταν τα αετόπουλα μαθαίνουν να πετούν, οι γονείς τους τα βοηθούν πετώντας λίγο πιο πάνω από αυτά για να τα χαλαρώσουν και να τα προστατέψουν. Ο Θεός είναι πάντοτε δίπλα μας για να μας διδάξει, να μας ανυψώσει και να μας στηρίξει στην πνευματική μας πρόοδο.

     Και η κότα επίσης μαζεύει τα πουλάκια της κάτω από τις φτερούγες της για να τα προστατέψει από τα αρπακτικά ζώα (Λουκάς 13: 34). Πόσο όμορφη εικόνα της αγάπης και της φροντίδας του Θεού απέναντι στα παιδιά Του! Μας σηκώνει με τα φτερά Του, είναι το καταφύγιό μας, πόσο ευλογημένοι είμαστε, αλήθεια!



Αν θέλεις καθημερινά , να διαβάζεις κάτι αντίστοιχο πήγαινε στο: gbv-online.org


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια