Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Γκαζιπούρ!

Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Γκαζιπούρ!

 


ΓΚΑΖΙΠΟΥΡ, 13 Δεκεμβρίου (UNB): Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε άτομα τραυματίστηκαν καθώς επτά βαγόνια ενός τρένου εκτροχιάστηκαν στην Bankharia κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Gazipur νωρίς σήμερα. 

Η ταυτότητα του νεκρού και του τραυματία δεν ήταν δυνατόν να γίνει άμεσα γνωστή.

Ο Hanif Ali, υπεύθυνος του σιδηροδρομικού σταθμού Joydebpur, δήλωσε ότι επτά βαγόνια του “Mohonganj Express” με προορισμό τη Ντάκα από το Mymensingh εξετράπησαν από τις ράγες γύρω στις 4:30 π.μ., με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και πέντε να τραυματιστούν.

Μετά από πληροφορίες, μια πυροσβεστική μονάδα έσπευσε στο σημείο και διεξάγει επιχείρηση διάσωσης.

Η σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ Joydebpur και Mymensingh παρέμεινε διακοπείσα μετά τον εκτροχιασμό.

 

Η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για ατύχημα ή για πράξη δολιοφθοράς.

Οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι το περιστατικό συνέβη καθώς κακοποιοί έκοψαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο πλαίσιο δραστηριοτήτων σαμποτάζ κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου 36ωρου αποκλεισμού των σιδηροδρόμων, των δρόμων και των πλωτών οδών που επιβάλλεται από το BNP και ομοϊδεάτες του.

Δύο ξεχωριστές επιτροπές διερεύνησης έχουν συσταθεί για να διερευνήσουν τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Mohonganj Express κοντά στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Bhawal της Gazipur που προκάλεσε έναν θάνατο.

Μια πενταμελής επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόσθετο περιφερειακό δικαστή Humayun Kabir, συγκροτήθηκε για να διερευνήσει το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη επταμελής επιτροπή διερεύνησης με επικεφαλής τον μηχανικό σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών Soumik Sawan Kabir έχει συσταθεί εκ μέρους των σιδηροδρόμων του Μπαγκλαντές.

 

Η επιτροπή κλήθηκε να υποβάλει έκθεση εντός τριών εργάσιμων ημερών.

“Ένα τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 20 μέτρων αφαιρέθηκε σκόπιμα, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του Mohanganj Express με προορισμό την Ντάκα”, δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της Gazipur Abul Fateh.

Είπε ότι αυτοί που επιβάλλουν τον αποκλεισμό, με στόχο να διαταράξουν την κυκλοφορία των οχημάτων και των τρένων, ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από αυτό το περιστατικό.

Επτά βαγόνια του Mohonganj Express με προορισμό την Ντάκα εκτροχιάστηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Bhawal, αφού τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής ξεριζώθηκαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν επτά άτομα.

Τα δρομολόγια των τρένων στη γραμμή διακόπηκαν λόγω του περιστατικού. Αργότερα, οι αμαξοστοιχίες ανακατευθύνθηκαν από το Mymensingh προς τη Ντάκα μέσω του Kishoreganj για να διατηρηθεί η ροή της σιδηροδρομικής επικοινωνίας.

Ο Γενικός Διευθυντής (ΓΔ) των Σιδηροδρόμων του Μπανγκλαντές Md Kamrul Ahsan δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει 100.000 Tk ως αποζημίωση στην οικογένεια του νεκρού.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Gazipur Kazi Shafiqul Islam και ο πρόεδρος της Sreepur Upazila Shamsul Alam επισκέφθηκαν το σημείο. Ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Gazipur-3 Iqbal Hossain Sabuj πήγε στο σημείο το μεσημέρι.

Πήγε στο σημείο και προέτρεψε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να θέσουν γρήγορα υπό τον νόμο όσους εμπλέκονται στο βίαιο περιστατικό.

Ο ταγματάρχης Yasir Arafat Hossain, διοικητής του στρατοπέδου RAB-1 Gazipur Porabari δήλωσε: “Το θέμα ερευνάται διεξοδικά. Καταβάλλονται προσπάθειες για την ταχεία σύλληψη των εμπλεκομένων μόλις επιβεβαιωθεί το θέμα της δολιοφθοράς και εντοπιστούν οι ένοχοι”

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια