ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ=1 ώρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ= Μέτρια
Η σαλάτα στο γιορτινό τραπέζι εκτός από νόστιμη και θρεπτική δείχνει τέλεια χάρη στο πορτοκάλι και το ρόδι.
Συστατικά
6 παντζάρια κομμένα σε κύβους
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένα σε μικρά καρέ
1 ½ κούπα ωμά καρύδια
1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
6-8 κούπες πράσινη σαλάτα
2 ρόδια καθαρισμένα
170 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
1/3 κούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας ξύδι βαλσάμικο
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετείς τα κομμένα παντζάρια μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά και τα αφήνεις στην άκρη
Σε ένα δεύτερο ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζεις τα καρύδια, το σιρόπι σφενδάμου, το πιπέρι καγιέν και αλάτι
Τα αφήνεις να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά ενώ τα ανακατεύεις ενδιάμεσα
Σε μια σαλατιέρα βάζεις τα λαχανικά, τα παντζάρια, τα ρόδια, τα καρύδια και το τυρί και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
Ανακατεύεις σε ένα μικρό βάζο τα υλικά του ντρέσινγκ και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.
Σερβίρεις.
Πηγή: tlife.gr
0 Σχόλια