6 σημάδια πως πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό!!!!

6 σημάδια πως πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό!!!!

 


Το νερό είναι απαραίτητο για να μείνουμε στην ζωή.
Παρόλα αυτά, πολλοί δεν πίνουν όσο θα έπρεπε και δεν δίνουν την απραίτητη σημασία στην ενυδάτωση τους. Κάτι που θεωρείται το κλειδί για την υγεία και ευεξία μας.

 

Πως θα καταλάβουμε πως δεν πίνουμε αρκετό νερό

 

Επίμονη δίψα

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ψάχνει συνεχώς για ένα ποτό λόγω μιας ασίγαστης δίψας, το σώμα σου πιθανότατα σηματοδοτεί αφυδάτωση. Η δίψα είναι ο τρόπος του σώματος να σου πει ότι χρειάζεται περισσότερο νερό για να λειτουργήσει σωστά.

Σκούρα ούρα

Το χρώμα των ούρων είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της κατάστασης ενυδάτωσής σου. Τα ούρα με σκούρο κίτρινο ή κεχριμπαρένιο χρώμα υποδηλώνουν συγκεντρωμένα απόβλητα και έλλειψη επαρκούς πρόσληψης νερού. Αντίθετα, τα ούρα ανοιχτού κίτρινου ή ανοιχτού αχυρένιου χρώματος υποδηλώνουν σωστή ενυδάτωση.

 

Ξηρό δέρμα και χείλη

Το αφυδατωμένο δέρμα στερείται της υγρασίας που χρειάζεται για να παραμείνει ελαστικό και υγιές. Αν παρατηρήσεις ξηρό, λεπτόδερμο δέρμα ή σκασμένα χείλη, μπορεί να είναι σημάδι ότι ο οργανισμός σου δεν λαμβάνει αρκετό νερό. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

 

Κόπωση και λήθαργος

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κόπωσης και νωθρότητας. Όταν το σώμα στερείται νερού, τα όργανά πρέπει να εργάζονται σκληρότερα για να εκτελέσουν τις λειτουργίες τους, οδηγώντας σε πτώση των επιπέδων ενέργειας. Εάν βρίσκεις τον εαυτό σου συνεχώς κουρασμένο, η αύξηση της πρόσληψης νερού μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την ενέργειά σου.

 

Πονοκέφαλοι

Οι επίμονοι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι σημάδι αφυδάτωσης. Ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις αλλαγές της ισορροπίας των υγρών και η αφυδάτωση μπορεί να τον κάνει να συρρικνωθεί προσωρινά, οδηγώντας σε πονοκεφάλους. Η κατανάλωση νερού βοηθά στην ανακούφιση αυτού του συμπτώματος και στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας.

 

Ζάλη

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του όγκου του αίματος και της αρτηριακής πίεσης, με αποτέλεσμα ζάλη ή ζαλάδα. Εάν εμφανίζεις αυτά τα συμπτώματα, ειδικά όταν σηκώνεσαι γρήγορα, είναι ζωτικής σημασίας να αυξήσεις την πρόσληψη νερού για να υποστηρίξεις τη σωστή κυκλοφορία.

 

Μυϊκές κράμπες

Η ανεπαρκής ενυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες ηλεκτρολυτών, οδηγώντας σε μυϊκές κράμπες. Η σωστή ενυδάτωση συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας των μετάλλων στους μυς, αποτρέποντας τις επώδυνες κράμπες.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: (madata.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια