Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Απόψε ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης»!!!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Απόψε ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης»!!!

 


Παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Πρόσωπο με Πρόσωπο» έκανε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας κατά της πρότασης δυσπιστίας.

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση απόψε ανέλαβε την πολιτική και ποινική ευθύνη της συγκάλυψης και χρέωσε στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη βαριά ευθύνη», είπε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, απαντώντας για το αν η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη είναι γνωστό ότι διαχρονικά “στραγγαλίζεται” και υφίσταται παρεμβάσεις από τις κυβερνήσεις. Η δικαιοσύνη δεν είναι κάτι απρόσωπο. Η δικαιοσύνη είναι οι λειτουργοί της».

«Με βάση όλα αυτά που εξελίχθηκαν στη Βουλή όλες τις τελευταίες ημέρες θα ‘πρεπε να κληθούν κι άλλοι για καταθέσεις, διότι οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές και θέλω να σας ενημερώσω ότι όλο αυτό το υλικό της Βουλής όλων αυτών των ημερών πρόκειται να το καταθέσω την επόμενη εβδομάδα στον Εφέτη ειδικό Ανακριτή, διότι το θεωρώ ποινικά αξιόλογο… Υπάρχουν ομολογίες και του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών, υπάρχουν στοιχεία που κατατέθηκαν και σε σχέση με το μπάζωμα που αποτελεί αλλοίωση τόπου εγκλήματος και αυτά θα πρέπει απολύτως να συσχετιστούν».

«Ο πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή για να απολογηθεί. Είχε αυτά τα χαρακτηριστικά η ομιλία του. Μέσα σε όλη την αλαζονεία και όλη την απρεπή συμπεριφορά ακούσαμε μία απολογία κι έναν κατηγορούμενο να λέει ότι “σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω είμαι αθώος”.

«Η αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος έγινε στα μουλωχτά. Έγινε μετά την αφαίρεση των συντριμμιών και των υπολειμμάτων… Βρέθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 εκτεθειμένα τα βαγόνια με υπολείμματα ανθρώπων, με σκουλαρίκια, με ρολόγια, με τσάντες με προσωπικά αντικείμενα, με την ταυτότητα και την πιστωτική κάρτα και το εισιτήριο ενός θύματος… Όλα αυτά ήταν εννέα μήνες πεταμένα, εγκαταλελειμμένα υπό την φροντίδα υποτίθεται του ΟΣΕ, γιατί;

Γιατί τα απομάκρυναν άρον άρον προκειμένου να μπαζώσουν. Γιατί μπάζωσαν; Γιατί γνώριζαν τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Γνώριζαν ότι υπήρχε ζήτημα, ενδεχόμενος κίνδυνος και ενδεχόμενο αποκάλυψης και γι’ αυτό τον λόγο έσπευσαν», πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Για μένα απόψε ήταν η αρχή του τέλους γιατί την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα σίγουρα είναι επικίνδυνη, γιατί αντιλαμβάνεται γιατί είναι η αρχή του τέλους της. Λέω επίσης, ότι μπροστά στα μάτια των πολιτών είδαμε την απαξίωση για τα θύματα… Τους είδατε να κάνουν πλάκες, ειρωνείες να λένε χυδαιότητες, να χασκογελάνε, τους είδατε να κομπάζουν, είδατε την αλαζονεία του κ. Καραμανλή, είδατε το αποθεωτικό χειροκρότημα επιβράβευσης σε έναν υπεύθυνο για θανάτους και γι’ αυτό λέω ότι παρασύρανε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής το κόμμα τους στον γκρεμό της πολιτικής και ποινικής ευθύνης», κατέληξε.

 


 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια