«ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ»

«ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ»

 

         



«Αν κάποιος είναι εν Xριστώ, είναι ένα καινούργιο κτίσμα…»

(Β' Κορ. 5:17).

«Δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Iησού Xριστό…»

(Εφεσ. 2:10).

«Και μέσα σ’ αυτόν είστε πλήρεις…»

(Κολ. 2:10).

«Εν Χριστώ!» Τι ένδοξη αλήθεια! Τι υψηλή και ιερή θέση! Καμία θρησκευτική τελετή δεν χρειάστηκε για να μας κάνει πνευματικά πλήρεις. Ο Θεός τώρα ζητεί μόνο:

«να περπατήσετε άξια της πρόσκλησής του, με την οποία προσκληθήκατε»

(Εφεσ. 4:1).

Πολλοί Χριστιανοί είναι ικανοποιημένοι με τη σωτηρία μέσω του αίματος του Χριστού, αλλά ο Θεός θέλει να έχουμε πολύ περισσότερα από αυτό. Θέλει να έχουμε «κάθε πλούτο της πληροφορίας της σύνεσης» (Κολ. 2:2 - πλουτισμένοι με τη βεβαιότητα που δίνει η αληθινή γνώση - ΕΒΕ), να γνωρίζουμε την ασφάλεια, την ευλογία, τη δόξα μιας θέσης εν Χριστώ. Θέλει να γνωρίζουμε «τον υπερβολικό πλούτο της χάρης του» (Εφεσ. 2:7) και να απολαμβάνουμε «κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια εν Χριστώ» (Εφεσ. 1:3).

Αλλά ο σατανάς δεν θέλει! Για τη διακήρυξη αυτών των ενδόξων αληθειών ο απόστολος Παύλος αντιμετώπισε σφοδρή πολεμική από κάθε πλευρά, ακόμη και από κάποιους "σωσμένους" θρησκευτικούς ηγέτες της εποχής του.

Και ο σατανάς δεν έχει αλλάξει! Διακηρύξτε αυτό το μήνυμα σήμερα, και ο «αντίδικός σας ο διάβολος» σύντομα θα μπει σε δράση. Καθώς μισεί αυτό το μήνυμα της χάρης που ο ένδοξος Κύριος αποκάλυψε μέσω του απ. Παύλου (Εφεσ. 3:1-3), ας μη μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι, όπως στην εποχή του Παύλου, θα επιδιώξει και πάλι να χρησιμοποιήσει ακόμη και "σωσμένους" θρησκευτικούς ηγέτες, αν μπορεί, για να αντιταχθεί σε αυτό ή να το αποκρύψει, "κλέβοντας" κάτι από τη δόξα του Χριστού και στερώντας από τους πιστούς τις ευλογίες τους.

Cornelius R. Stam

ΔΙΑΒΑΣΤΕ & άλλα ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ




Λογοτεχνικό περιβόλι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια