Χρόνια πολλά στην Γυναίκα που γιορτάζει σήμερα από το Λογοτεχνικό περιβόλι της Ρένας Τζωράκη.

Χρόνια πολλά στην Γυναίκα που γιορτάζει σήμερα από το Λογοτεχνικό περιβόλι της Ρένας Τζωράκη.





Η 8η Μαρτίου είναι η  Παγκόσμια  ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες της .
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Είναι ημέρα τιμής  για τους  πολλαπλούς ρόλους της, σαν  συζύγου,  συντρόφου,μάνας, αδελφής, φίλης, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας. Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.
Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας, η γυναίκας της επαρχίας και των αστικών κέντρων.
Μην ξεχάσετε σήμερα να χαρίσετε ένα λουλούδι, ένα χαμόγελο, μια ξεχωριστή αγκαλιά στις γυναίκες της ζωής σας!
Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες  του κόσμου χρόνια πολλά,  με δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Χρόνια πολλά στα πιο όμορφα ιδιαίτερα απαιτητικά πλάσματα της Γης! 
Και στους άνδρες της ζωής μας,  εύχομαι να μας αγαπάτε, να μας εξελίσσετε και να μας κάνετε καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες...
Εύχομαι να είμαστε ο εαυτός μας πάνω από όλα, να στηρίζουμε τις επιλογές μας, να έχουμε πίστη σ’ αυτά που θέλουμε, να μην απογοητευόμαστε, να ονειρευόμαστε, υγεία και υπομονή.


Μην ξεχάσετε να διαβάσετε σήμερα:
Ευχές για το πιο υπέροχο πλάσμα του κόσμου την ΓΥΝΑΙΚΑ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ευλογημένα σε κάθε ΓΥΝΑΙΚΑ, που γιορτάζει σήμερα!







Διαβάστε μια διδακτική- αλληγορική ιστορία που απευθύνεται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν λησμονήσει την πραγματική τους Αξία !
http://logotexnikoperiboli.blogspot.gr/2015/10/blog-post_69.html


Η Καλημέρα σήμερα  8-3-2020, με ένα ποίημα , από το Λογοτεχνικό περιβόλι, μαζί με τις ευχές μας, για την ΓΥΝΑΙΚΑ , που γιορτάζει!
https://logotexnikoperiboli.blogspot.com/2020/03/8-3-2020.html



Τα πιο όμορφα φωτογραφικά αποφθέγματα για την ΓΥΝΑΙΚΑ, που γιορτάζει σήμερα 8-3-2020!



Τα ωραιότερα λόγια Σοφίας για την Γυναίκα
https://logotexnikoperiboli.blogspot.com/2016/03/blog-post_82.html 







 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια